Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. АРХИВ: Пиарката на ДПС през 2013 г.: Дълъг, няма да ти вдигна, като искаш да се чуеш с Ахмед

Мрежата

АРХИВ: Пиарката на ДПС през 2013 г.: Дълъг, няма да ти вдигна, като искаш да се чуеш с Ахмед

АРХИВ: Пиарката на ДПС през 2013 г.: Дълъг, няма да ти вдигна, като искаш да се чуеш с Ахмед - Tribune.bg
Снимка:

Припомняме пост на Велислава Кръстева, в който става ясно, че лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, още през далечната 2013 г., е контактувал с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Този пост заслужава внимание и днес, като се вземе  предвид проведеното гласуване за председател на Народното събрание. Ива Митева от ИТН беше избрана благодарение на гласовете на ДПС.

Обръщението на Кръстева към Трифонов  завършва многозначително: "И от сега си знам, че трябва да очаквам отново, в някоя късна вечер да ми позвъниш и да ми кажеш, че е много важно да се чуеш с Ахмед."

 

Ето и пълният текст на написаното от Велислава Кръстева:

"Дълъг,

Нали не се сърдиш, че се обръщам така към теб. В края на краищата така съм си свикнала още от училище.

 Много внимателно изгледах снощното ти предаване и обратно на принципа ми да не коментирам неща, които пряко засягат мен или лидера и партията ми, този път няма как. Ще се коментираме.

Моралът, Слави, моралът е нравствена категория. Няма как нито да си я напазаруваш, нито да ти я имплантират, нито да я откраднеш от някъде.

 Практикуването на дейности като тази, с която пък ти се занимаваш – това не е журналистика, не съм сигурна дали е шоу, но да, може и да е по някакъв наш си, Балкански начин, би трябвало (Би трябвало!) да е още по-ангажиращо и отговорно занимание, предвид публиката и внушенията, които й се отправят. Обяснимо би било, когато не си бил възпитан в основни ценности, ако да речем си израснал на улицата като безпризорен.

 Но твоят случай не е такъв. Да, чудесният ти нюх за кинти и за популярност също би могъл да обясни много неща. В крайна сметка меркантилизмът не е забранен със закон. Пък и да беше. На кого му пука...

Драматичното в случая е, че ти се получи едно твърде гнуставо съчетание от едното и другото. За които трудно може да се намери логично обяснение.

 Защо, г-н Трифонов, ти нито един път и с нито една дума не намекна дори, че коментираш престъпление. Че портретът, който ваеш така старателно, е на човек, направил опит за убийство!? И то човек, с предходни многобройни криминални прояви.

Защо, драги, законът и нормата са последното, с което занимаваш зрителите си и самия себе си? Защо нито един път не зададе въпроса, какво би се случило, ако пистолетът беше гръмнал? Защо през ум не ти мина, че това е опит за политическа екзекуция, което е без прецедент в историята ни? Защо размени местата на престъпник и жертва?

Защо допусна от ефира на твоето предаване да се отправят откровени призиви към насилие и насаждане на омраза? Защо се превърна в трибуна и рупор на насилието и саморазправата? И то като израз на политическо несъгласие!

 Защо ти, който винаги си имал претенцията, че свободата (включително и тази на изразяване) е най-висша ценност и изборът и волята на народа са висш израз на демокрацията, допусна пропагандата и манипулацията на точно обратното страшно явление в страната ни?

 Забрави ли за Вокс популиса, забрави ли за Хъшове? Забрави ли за претенцията и самочувствието, че някога бяхте флагмани на т.нар. януарска революция, довела до падането на правителството на Виденов?

Защо извърши този грях срещу основната човешка ценност – живота? Или тайничко си мислиш, че когато става дума за мюсюлмани, нещата стоят някак по-различно!?

Кой има право да отнема живот в името на несъгласие? Кой и кои са тези държави, в които на един криминално проявен му се дава възможност да оправдава престъплението си с някакви политически (забележи!?) и клиширани глупости и то от ефира на шоуто с най-големи претенции в телевизията с още по-големи претенции!?

 Пропагандата и манипулацията, в този си уродлив вид, в който я видях еманирана в твоето предаване, има едно определение и то е фашизъм. Съжалявам да го кажа. Още повече съжалявам, че ти си този, който избра да постави черешката на тази нелицеприятна торта. Този сценарий, за чиито последици не се замисли нито веднъж.

 Или поне по нищо не пролича. И за да не издребнявам, няма да коментирам нито личните ти контакти, които са ми известни (върху неизвестните не бих и разсъждавала), нито личните ти мотиви, които предполагам.

Оставям това на съвестта ти.

Защото изборите ще дойдат и ще минат. И от сега си знам, че трябва да очаквам отново, в някоя късна вечер да ми позвъниш и да ми кажеш, че е много важно да се чуеш с Ахмед.

Няма да ти вдигна, Дълъг.

Велислава

 P.S.: Пропуснах да попитам. Дълъг, замислял ли си се какво би сторил, ако някой който не те харесва, не харесва шоуто ти, писнало му е да му менторстват такива като теб, писнало му е от всичко в държавата, мрази успелите заради собствената си неспособност да успее, търси слава и себеизразяване, иска да се превърне в новина или каквото и да е слабоумие все в този дух, ти насочи пистолет в главата..."


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати