Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Писмо до правителството: Животът на хората става все по-беден, по-добре мачът ви да свърши бързо

Мрежата

Писмо до правителството: Животът на хората става все по-беден, по-добре мачът ви да свърши бързо

Писмо до правителството: Животът на хората става все по-беден, по-добре мачът ви да свърши бързо - Tribune.bg
Снимка:

Отворено писмо до правителството на Кирил Петков публикува във Фейсбук писателят Емил Йотовски. В него се посочва, че възторжените обещания на управляващата коалиция заглъхват, а животът на хората все по-беден и безперспективен.

Ето и целия текст на писмото:

Отворено писмо до правителството

Скъпо правителство,

Знам, че сте изключително заети в правенето на разни, най-различни неща. Претоварени сте от ангажименти, симпозиуми, брифинги и т.н. Знам, че още e рано, но първото полувреме на вашия мач изтече.

Възторжените ви обещания заглъхват. Резултатите ги няма. Тоест, сигурен съм, че могат да се покажат на хартия, но по никакъв начин не се усещат. Напротив. Животът на хората стана по-гаден, по-беден и по безперспективен.

Интервютата ви вече не пораждат възторг. Дори започват лекичко да лазят по нервите. Липсата на мисъл неусетно се замени с обичайните управленски клишета.

Никой престъпник не е обвинен, никой не е в затвора. Усещането за несправедливост се засилва.

Като основен мотив в медиите ни се пробутва клетата Македония все едно ни интересува. Разберете, че проблемът на Македония е македонски, и ако вие го решавате, по-добре да станете правителство на Македония. Българските проблеми са жизнено спасителни и могат да се опишат само с една дума – оцеляване.

Затова България има нужда от справедливост, от максимално ограничаване на корупцията и от адекватни икономически решения, които да подобрят живота ни. Като казвам добри решения имам предвид решения НЕ в полза на корпорации, инвеститори, банки, НПО-та и т.н.

Вместо това вие се забавлявате да сменяте едни калинки с други. Това дразни. Както вървите очаквам скоро да започнете да се занимавате и с третия пол и преустройството на външните кенефи, за да се повиши толерантността по време на изхождане. Пък може и референдум на тази тема да се направи, защото какво по-нужно от това?

Ако не ви остава време да се сещате за някои ВАЖНИ неща ще ви подскажа: Хората искат да си плащат сметките без да теглят кредити. А това значи – започнете да осигурявате работа. Оправете икономическия батак, монополите и разкарайте банковия терор. Да не говорим за картелите в бизнеса, които поддържат идиотски цени на много стоки и услуги. Да, тях ги няма на хартия, но всеки ги вижда. Вие виждате ли ги или сте толкова нависоко, че ви е трудно да погледнете надолу?

Уважаеми, петдесет дена минаха. Вас ви избраха, за да свършите нещо различно. Разковничето на вашия мандат е в думата РАЗЛИЧНО.

За първото полувреме не показахте никаква игра. С нетърпение очаквам второто, и ако най-доброто ви постижение ще бъде автогол, по-добре мачът ви да свършва по-бързо.

Опровергайте ме, моля ви. И умната.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати