Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Плевен – изгубеният град

Мрежата

Плевен – изгубеният град

Снимка:

Кметът Спартански няма никаква комуникация с държавата, обяви ѝ открита война

Коментар на Blitz.bg

Изгубеният град. Така изглеждаше Плевен в очите на стотици хиляди българи, гледали дебата на кандидат-кметовете тази сутрин в ефира на „Нова“. Накратко – от дискусията стана ясно, че според Спартански: Българските и европейски институции са основните виновници за проблемите на Плевен. От казаното в предаването стават очевидни още няколко неща:

- Кметът Спартански няма никаква комуникация с държавата, обяви ѝ открита война.

- Кметът Спартански е превърнал Плевен и плевенчани в заложници на личното си его.

Знаем добре, че за него е по-добре да има лалета, отколкото инвестиции. - Кметът Спартански излъга, че не е подкрепен от ДСБ и „Да, България“. Той съзнателно крие принадлежността си към Костов, Зеленогорски и Христо Иванов, защото всички в Плевен са наясно, че те са виновни за разрухата и мизерията в региона. Как на добрите кметове проектите са одобрени, само в Плевен е драмата или другояче казано – на крив Спартански, законът и европейските правила му пречат.

Каква е реалността? Всички кметове, без значение от партийните принадлежности, ако са подали изрядни документи или редовни и добре направени проекти, правителството им е съдействало и помагало Обективната истина е, че явно кметът Спартански няма желание или компетентност това да се случи. Изводите са ясни. Който и да стане кмет, освен Спартански, помощ от държавата за Плевен ще има, всеки друг е по-полезен и подходяш. Всичко това, разбира се, при наличие и провеждане на нормална и адекватна комуникация. Той просто не е в състояние да води диалог с институциите. А явно и те не желаят да говорят с него. Защото няма кой да ти даде, ако не поискаш. Лозето не ще молитва, а мотика. И много работа.

Стига да спазваш реда и правилата – както според нашето, така и съгласно европейското законодателство. Нещо много важно – все тая дали премиерът е от ГЕРБ или БСП, дали властта е лява, дясна или център. Проблемът на Георг Спартански не е неговата идеология или позиция, а мързелът, некомпетентността и нежеланието за работа. Той предпочита да виси по кафенетата и във фейсбук, отколкото да се труди. И по тази причина не става за кмет на Плевен. Не защото е русофил или соросоид. А защото не умее да управлява. Последните четири години са доказателство за това.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още