Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Плевнелиев: Радев може да навреди на германската инвестиция

Мрежата

Плевнелиев: Радев може да навреди на германската инвестиция

Снимка:

Преговори не се водят с „Фолксваген“, а с „Шкода“ – водят се от правителството, Радев няма нищо общо, съобщи президентът на България в периода 2012-2017

Президентът Радев отново заблуждава и манипулира българското общество, казвайки днес в Асеновград: „Специално за завода на „Фолксваген“ аз поканих германския президент.“ Това заяви президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев в коментар на думите на действащия държавен глава, пише „24 часа“.

Той изреди и следните аргументите:

Първо, в делегацията на германския президент нямаше изобщо представител на „Фолксваген“. Точно обратното - екипи на немската компания преговарят с правителството и автомобилния клъстер на България повече от година, като президентството няма абсолютно нищо общо с това.

Второ, не е „Фолксваген“, а е „Шкода“. Освен че манипулира, Радев показва и дълбока некомпетентност. Повтарям, преговорите досега се водят не от екипи на „Фолксваген“, а от екипи на „Шкода“.

Трето, самото политическо говорене на Радев по темата означава дълбоко неразбиране на процеса на преговори, който е изцяло експертен. Решението също е експертно.

„Политизирането на темата е дълбоко погрешно. Самото говорене пречи, независимо от кого, още повече от президента. Решението може да се вземе скоро, но може и с известна степен на вероятност да се отложи. Политическото говорене на Радев е контрапродуктивно и ще ни отдалечи, нещо повече - ще произведе крайно негативна реакция на инвеститора“, предупреди Плевнелиев. И призова: „Като почетен председател и създател на автомобилния клъстер на България, апелирам президентът да стои настрана, както досега. По проекта работим и преговаряме заедно с правителството повече от година. Радев не е имал нищо общо. По-добре и да няма.“

„Българското общество днес получи още едно доказателство за разликата между популисти, в случая Радев, и обществено отговорни лидери, които мислят и действат дългосрочно, наистина искат тази стратегическа инвестиция да се случи, и именно затова мълчат и работят посветено повече от година“, заключи Плевнелиев.  


Коментари (4)

Гневна Ами то целта е точно тази - да попречи на инвестицията. Защото , ако се случи, ще бъде голям плюс за основния му противник Борисов. Този президент е една завистлива дребна душичка.
12.05.2019 18:04 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ГЕРБАВА ДРУГАРКЕ, ТИ ВЯРВАШ ЛИ МУ НА ТОЗИ ДОНОСНИК НА ДС ШКЕМБЕ ВОЙВОДАТА АГЕНТ "ИВАН"
12.05.2019 21:24
Бай Спас Те другарите на Радев предлагат, ако дойдат на власт да променят плоския данък от 10% на прогресивен 30-40% и нагоре,че кой инвеститор ще дойде при такива неясни условия?
12.05.2019 18:31 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ТЕЗИ ДРУГАРИ ПРЕДИ ТОВА БЯХА ДРУГАРИ И НА КОМУНИСТИТЕ ПОЖАРНИКАРА "БУДА"КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА, ПАРТИЙНАТА СЕКЛЕцАРКА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА, ЧЕ И НА НЕЯ КОМУНИСТИТЕ УБИЛИ ДеДО И, И КАТ СА НИФИРКА ПЕЕ "ЦЪФНАЛ ГЕРБЕР",
-МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв, ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНОТО У-ЩЕ ВЪВ ВЪРШЕЦ, СИН НА ПРОВЕРЕН И ВЕРЕН ДРУГАР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,
-МИТЬО ГЛАВоЧЕВ, ЗАМ СЕКРЕТАР НА ППО,
-ДАНАИЛ КИРИЛОВ СТАНАЛ ЧЛЕН НА БСП‚ “ПО УБЕЖДЕНИЕ В РАЗМИРНАТА 1997”,
-РОШКО КОМСОМОЛСКИЯ СЕКЛЕцАР, ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА,
-ДЕБЕЛАТА ЛИЛЯНА, ВНУЧКА НА ПАРТИЗАНИНА ГЕОРГИ ПАВЛОВ, ЗАВЪРШИЛА „ПРЕСТИЖНИЯ“ ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ СЪЗДАДЕН ОТ „МУЛТИ ГРУП“, В КОЙТО БАЩА И Е РЕКТОР......МУ-ХА-ХА B-)
12.05.2019 21:26

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема