Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Побоищата, сблъсъците и физическото гаврене с журналисти не са в полза на нито една кауза

Мрежата

Побоищата, сблъсъците и физическото гаврене с журналисти не са в полза на нито една кауза

Снимка:

От Фейсбук профила на икономиста Владимир Каролев

На фона на умопомрачителното насилие върху граждани и журналисти в Беларус, побоят на Слави Ангелов, пехливанските сцени с Полина Паунова и Генка Шикерова в Тех парка и замерянето на Ива Николова пред парламента не правят особена услуга нито на имиджа на България, нито на имиджа на съответните каузи.

ГЕРБ си навлякоха поредна мини криза само с присъствието на техни служители в близост до грозните сцени с Паунова и Шикерова, а надали е в интерес на протестиращите срещу правителството някой международен сайт да отрази случилото се със снимки на завардената от жандармеристи Николова (пък дори и с лепнат върху нея етикет progovernment).

След като безплатното съдържание онлайн разби традиционния приходен и бизнес модел на медиите, абсолютно "независими" и "обективни" медии няма. Washington Post издържан от Безос съсипва Тръмп, защото двамата американски милиардери не се понасят. Fox News на Мърдок обира луфта на осиротялата откъм традиционни медии консервативна общност и громи Демократите с парите на австралийския магнат.

На който журналист не му харесва редакционната политика - просто се мести. На който читател не му харесва тенденциозното съдържание - просто не чете. Това вече се вижда и в България. Но побоищата, сблъсъците и физическото гаврене (хайде, някоя-друга вувузела е колорит) с журналисти не вършат услуга на никого и не са в полза на нито една кауза.  

 


Коментари (1)

софиянец Владо ти си умен мъж и знаеш , че за идиотията и простотията почивен ден няма.На кадрите по повод на Ива Николова се виждат едни бабаити ,които са много смели ,а си крият булдожките муцуни като ислямисти.Като сте толкова големи герои излезте с личността си и тогава действайте.Видя се един бабаит целият увит с червен плат излиза отпред ,казва си репликите които са му написали и после бяга и се крие зад "мъжкото" величие на Зарята.Вероятно това е групичката която обслужва архимандрита и са дошли всички приятелки.Тези мъжаги идват сутрин от провинцията ,свършват си работата и вечер след като вземат надницата се прибират на село.Тези простотии един софиянец никога няма да ги помисли, това е присъщо за баш столичаните ,които са на поне една туба бензин от родните си места.Но те не са виновни,виновен е Бойко ,че ги бави и ги къта.
13.08.2020 19:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още