Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Подаде ли „предателят“ Иво Христов оставка от президентството?

Мрежата

Подаде ли „предателят“ Иво Христов оставка от президентството?

Снимка:

Излизане в отпуск не върши работа, в конфликт е

*Автор: Стефан Ташев, Breaking.bg

Включеният на четвъртото избираемо място в листата на БСП Иво Христов трябва да подаде оставка от поста началник на кабинета на президента Румен Радев.

Засега не е ясно дали това е станало, няма официално съобщение за такъв акт от президентството. Но Христов трябва да напусне деполитизираната институция, защото е кандидат в листата на партия. Същевременно той заема политическата длъжност началник на кабинета на Радев.

Няма как, ако не напусне „Дондуков“ №2, Иво Христов да участва в политическа кампания на една партия. Това срива доверието към институцията президент, защото излиза, че шефът на кабинета на Румен Радев води предизборна политическа кампания като представител на президента.

По същата причина той не може да излезе само в отпуск, защото продължава да бъде на отговорен пост в президентството и ангажира институцията. Затова трябва да подаде оставка или молба за напускане, иначе е в конфликт.

Така преди време Елена Йончева бе освободена от поста секретар за връзки с медиите на президента Румен Радев. Според нея – по нейно искане. Тогава Йончева се мотивира, че влиза в предизборна кампания като кандидат за депутат от БСП.

И Радев я освободи. Същото трябва да се случи и с Христов. Всичко друго ще е скандал. Според запознати вкарването му в листата на БСП е станало по негово искане, за да напусне президентството. Причината е фамозната съпруга на Радев Десислава Радева.

Вчера изпадналата доскоро в „радиомълчание“ Радева отново се изцепи във Фейсбук с пост.

Радева качи на страницата си клип на песен на канадската рок група Nickelback – Burn It To The Ground (Изгори го до край), придружена с коментар.

В него се казва:

„А големият предател винаги е най-близо. И затова най-трудно се вижда… Големият предател е страхлив, сине. Инак няма да е предател, а враг.“ – Мария Лалева, „Живот в скалите“. Според запознати президентшата визира като предател именно Христов.

Радева и Христов не се понасят и воюват за сърцето и контрола над президента отдавна. Накрая началникът на кабинета е избрал „свободата“, независимо от обясненията на президента вчера, че това бил личен избор.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив