Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Посетихте ли протестния летен карнавал „По пътя“?

Мрежата

Посетихте ли протестния летен карнавал „По пътя“?

Снимка:

От Фейсбук профила на Виктор Димчев

Ще ви хареса. Блокадите са няколко, всеки си държи неговата. Попържват се едни други при нужда.

Отровното трио е разпънало своите палатки край Президентството. Имат си мощна уредба, подиум и микрофон. Искат оставки на всички, без Радев. Това е лявото на протеста.

Пред Княжеския дворец е временния зелен караванен аул. Те са блокирали паркинга и нямат никакви претенции, освен да участват във властта. Това е лявото на центъра на протеста.

По-надолу по улицата временно обитаваше Венци Чикагото, там е и ядката на 5G съпротивата, антиваксърите и билгейтсяните. Чистият център на протеста.

Нататък по Царя е „блокираният бял бус“ на майките на Мая Манолова, чиято чанта за няколко хиляди евро стои вътре и чака освобождение и нова сестра по гардероб. Дясното на центъра на протеста.

Накрая е Орлов мост, където сега цвърчат предизборно кебапчета, лее се бира, момите пеят народни песни, а кавалерите бранят „оставката“ от трева от зли баби с предълги бастуни. Това е дясното на протеста.

Напред по пътя е свободно, чак до Стара Загора, където точно на летището партия Възраждане цяла нощ пускаше транс от преносима уредба, децата подскачат край родители и веселбата е пълна. Това е екстремно дясно-лявото на протеста.

На всички други места августовската парлама не работи, освен в отделни дискотеки по морето, където протестът е по-шумен и музиката - съответна на изпитото.

PS: Прилагам снимка на най-веселата част от купона, част от протестиращите революционери на снимката вече са в ареста, други - вече са остракизирани от мероприятието, но бира има, затова избрах тая фотография за илюстрация. Другите са от споменатите барикади.  


Коментари (2)

кесо Автора много деликатно нарича тоя червен катун "летен карнавал".
02.08.2020 17:52 / Отговор
Ами... Пир по време на корона вирус! Но най-добре се смее, който се смее последен...
03.08.2020 09:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още