Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Последно: Манолова няма да сваля депутатите от „Мерцедесите“, и тя сяда в лъскава кола

Мрежата

Последно: Манолова няма да сваля депутатите от „Мерцедесите“, и тя сяда в лъскава кола

Снимка:

Източник: ПИК

Докато Мая Манолова се кани да праща депутатите в градския транспорт от поне година, а на старта на изборната кампания се кълнеше, че не просто ще го изпълни, а дори, че това ще е абсолютно първия проект, който ще внесе в НС, нищо от това не се случи.

По-фрапиращото е обаче, че изобщо няма намерение да го внесе. Това става ясно от поправките в закона за НСО, които днес са внесли от „Изправи се! Мутри вън!“ в Народното събрание.

В тях е записано, че трябва да отпадне предоставянето на кола и охрана от НСО само на столичния кмет, на бивши премиери и на бивши председатели на НС. Но не и на депутатите и шефовете на комисии в парламента.

Преди месец Манолова твърдеше, че управляващите изобщо нямат нужда от охрана, шофьори и коли и трябва да се движат сред народа, за да чуят какво мисли, а сега е сменила коренно позицията си.

„Нуждата от транспорт от НСО се обосновава единствено от заеманите от тях висши длъжности и следва да отпадне незабавно след освобождаването им“, пише в проекта на „мутрите“.

Наред с това те предлагат промени в начина на функциониране на комисията, която взема решения кой и как да се охранява. В момента там влизат шефът на НСО, вътрешният министър и председателят на ДАНС. От „Изправи се! Мутри вън!“ предлагат обаче последните двама да нямат право на глас, а само дават нужната информация.

„Мерцедеси“ и шофьор се зачисляват на председатели на Комисии, а не на редови депутати, подчертават от „ПИК“. А Манолова оглави комисията, която ще ревизира управлението на Борисов.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още