Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Поведението на интелектуалния елит удивително напомня на времената около Народния съд

Мрежата

Поведението на интелектуалния елит удивително напомня на времената около Народния съд

Поведението на интелектуалния елит удивително напомня на времената около Народния съд - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Милена Фучеджиева

Ковчези, бесилки, черепи, светла, чиста, градивна енергия на ново начало. Знам едно със сигурност, научила съм го от една песен на Руши Виденлиев, „Всичко се връща“.

Този вид енергия е бумеранг и няма абсолютно нищо общо с протестите от 2013 г. Сценарият отговаря на аурата и прякорите на сценаристите. Навремето се подигравах с възстановките на картината на Делакроа, с балерините и пианистите по паветата, сега съм просто отвратена от това, което виждам.

Желанието на някои хора да видят Бойко Борисов мъртъв е плашещо не защото подобни неща не са се случвали в историята, а защото те смятат, че са по-интелигентната и културна част от българския народ. И че това им дава правото да искат смъртта на политик с много недостатъци, но който не само по никакъв начин не е довел страната до национална катастрофа, а е точно обратното. Това е истински плашещо.

Никога не съм имала заблуди за хората наоколо, но поведението на българския интелектуален елит в момента удивително напомня на времената около Народния съд.

Провокаторите са пуснати навсякъде, и използват най-елементарни похвати за всяване на смут и разкол. Изисква се изключителна бдителност и способност за критическо мислене.

Гладуващите по кръстовищата са психически лабилни хора, използвани по брутален начин от организаторите на тази Демониада. Някой може и да умре, Борисов може и да подаде оставка. Този, който ще умре, ще е умрял за изключително глупава кауза. Няма да е Ботев, нито Левски.

Твърде много хора са си продали душата на Дявола в името на детронирането на мафията. Когато новата мафия дойде на власт под една или друга форма, тя ще се разположи в държавата в много по-зловещ вариант от сегашния. И всеки, който я е обслужвал ще изпита насладата на временния триумф, ще получи някакви дивиденти, а после го чакат грозни и тъжни дни. Но това е проблем на разбиращите динамиката на процесите в дълбочина, само дотолкова, че ни се налага да дишаме един и същ въздух с носещите ковчези и издигащи бесилки и да гледаме едно отблъскващо шоу. Въздухът ни свързва, и все пак всякаква дистанция от всичко това не е достатъчна.

Благодаря на нормалните хора в България, които гледат случващото се в потрес, че ги има и не са малко. Всички нормални хора в момента, които не са се зарадвали на бесилките и ковчезите, са класифицирани като „гербаджии“, независимо дали имат нещо общо с ГЕРБ или не.

Глупаците, боравещи с толкова семпла система на лични възприятия не си дават сметка, че по този начин нормализират ГЕРБ и му помагат така, както самият ГЕРБ не е способен да го направи. Нека да е така. Огледалото предлага само образа, който ти сам си сътворил, независимо кой ще бъде свален или качен на трона на социалната справедливост.

Новият ви гуру казва #бъдетесмели, а аз ви пожелавам #бъдетеумни, защото „смелостта“, която той ви пожелава би работила за него, докато умът ви работи само за вас.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (24)

РУМЕН РАДЕВ Е НАЧЕЛО НА АТАКАТА СРЕЩУ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ФИНАНСИРАТ ГО ПРЕСЛЕДВАНИТЕ ОТ ЗАКОНА :ВАСИЛ БОЖКОВ, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВ. СЪБУДИ СЕ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!
06.08.2020 14:35 / Отговор
Пссст! Пссст! Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
07.08.2020 17:35
Хм... "Ела, Круме! Ела, Омуртаг! Ела, Симеоне! 500 мародери с бесилки убиват България!"
06.08.2020 15:07 / Отговор
Р.Овч Бабикян, Хаджикян, Минекян и Черепян в кауша, максимално бързо!
07.08.2020 17:48
Арх.Петров Радев няма как да бъде разбран и приет от нормалните хора !
Да !
За тях той ще е фатмак, зелен чорап, решетников, генерал Деси и всичко което се роди в главата на всеки един нормален човек, защото той сам се е показва в такава светлина...!
Да ! Той е точно такъв ?
И Единствено такъв !
Илюзия е ,че Изобщо има авторитет ...!
Кой в чужбина би уважавал псевдопрезидент, загърбил Евроатлантическата ориентация на Българския народ,наричан "примитиви" в одобряващ го коментар !?
Абсурд !
Радвам се, че много нормални хора не го приемат за свой президент.
Той си позволява да раздава фашизоидни оценки на законни парламент, правителство,премиер ..!?
Които директно го оставят него самия в Бунището на историята !
06.08.2020 15:29 / Отговор
СДС като правеше протести през миналия век, също имаше палаткови лагери, ковчези, окупации, снимки с черепи от лагерите и т.н. Нищо ново под слънцето, но сега било друго. Подкрепям протестите, тъй като са за морал, култура, етичност в управлението, както и за отстраняване на мафиотите, дерибеи от властта.
06.08.2020 15:34 / Отговор
Повърхностното мислене на един симпатизант на триото. !Половината физиономии от протеста нямат нищо общо с "морал и култура". А останалите с претенции са невнятни с това, че приемат да ги води за носа щабът на Черепа, отровното трио.
СДС симпатизантите "погребваха" в ковчезите комунистическия строй и БКП, (от които се отказа и самото БКП!), а не политици!!
06.08.2020 16:40
Не използвай СДС ! Ти си просто за връщане на социализма,но ти е неудобно,дори от теб самия да си признаеш.Коя част от протестите покрива,което и да е от изброените от теб?Кой е мафиот и е във властта?Нокий досега не е правил протест с ковчег адресиран към човек лично.Към партия и строй,да!
06.08.2020 19:16
нина Ето етика ,ето морал, ето култура у протестиращите, които искат да наложата своя кодекс на обществото https://www.facebook.com/InformacionnaAgenciaPik/videos/613674399568239
06.08.2020 21:07
нина https://www.facebook.com/InformacionnaAgenciaPik/videos/613674399568239
06.08.2020 21:10
АСЕН ИЛИЕВ ЖИВОТНИ СКАПАНИ, ИСКАМ ГЛАВАТА НА БОРТНИКОВ! ДАЛИ ВСИЧКИТЕ 5 МИЛИОНА СКОТОВЕ, ЩЕ УМРЕТЕ, ЗА МЕН НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ИСКАМ ГЛАВАТА!
06.08.2020 16:34 / Отговор
Аут! Психо!
06.08.2020 16:41
Melaniq Спешно на 4-ти километър.
07.08.2020 10:56
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати