Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Предозиране: Бонев ту предлага зебри на Ларгото, ту критикува трафика там

Мрежата

Предозиране: Бонев ту предлага зебри на Ларгото, ту критикува трафика там

Предозиране: Бонев ту предлага зебри на Ларгото, ту критикува трафика там - Tribune.bg
Снимка:

Столичният общинар от „Спаси София“ Борис Бонев се захвана с облекчаване на движението в центъра на столицата. Активният съветник обаче отново хвърли в размисъл голяма част от жителите на града с идейния си проект за поставяне на „зебри“ в района на Ларгото с цел намаляване на трафика.  

„Може ли да има зебри?“ пита Бонев и допълва визията - пешеходците да пресичат улицата отгоре, вместо да катерят стълби и да влизат в подлези. Светофарни цикли и ускорени трамваи.

„Подлезите са концепция от втората половина на миналия век, която създава бариери и изолира хората с намалена подвижност“, обясняват от „Спаси София“. Според тях така щяло да има безопасно пресичане, намален трафик и достъп до статуята на София.

Трудно за вярване няколко часа по-късно във Фейсбука на организацията се появиха снимки и критика от вечерния пик - задръствания, колони, клаксони. Ту Бонев предлага повече пешеходни пътеки и светофари, ту се оплаква от трафика. Може би трябва да се замисли над края на публикацията, която гласи - „Трябва разумен баланс и обмислени решения“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати