Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Предозиране: Божанов се опасява, че руснаци и китайци могат да ни следят чрез камери в градския транспорт

Мрежата

Предозиране: Божанов се опасява, че руснаци и китайци могат да ни следят чрез камери в градския транспорт

Предозиране: Божанов се опасява, че руснаци и китайци могат да ни следят чрез камери в градския транспорт - Tribune.bg
Снимка:

 Народният представител Божидар Божанов от коалицията "Демократична България" се опасява, че руски и китайски технологии може да ни хакнат чрез системите на градския транспорт. Това написа в социалната мрежа като поводът да мисли по този начин е че "в столичния градски транспорт имало китайски камери за наблюдение, като избраният производител има история с уязвимости. В метрото пък са сложени валидатори, произведени в Русия."
Ето и целия пост:
В столичния градски транспорт има китайски камери за наблюдение, като избраният производител има история с уязвимости. В метрото пък са сложени валидатори, произведени в Русия.

Ако са взети необходимите мерки, това не би следвало да е проблем, но за да сме сигурни, че няма да има неоторизиран достъп до видеонаблюдението и до данните от валидаторите, изпратих въпрос до ДАНС (чрез министър-председателя), с което питам дали да направили проверки и препоръки в столичния градски транспорт и дали тези препоръки са били отразени. Транспортът е част от стратегическите дейности по Постановление 181 на Министерския съвет и ДАНС следва да имат актуален поглед върху него.

В политическата буря не трябва да изпускаме и детайлите по мрежовата и информационна сигурност на обществените институции.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети