Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Предозиране: Капитал рекламират психотропни гъби

Мрежата

Предозиране: Капитал рекламират психотропни гъби

Снимка:

Изданието на Иво Прокопиев реши, че е време да се  преориентира в рекламата и да заложи на психотропни гъби. За да убедят читателите в ползите на тези растения, които са строго забранени у нас, се позовават на проучване на СЗО според което близо 300 милиони души по света страдат от депресия. Заглавието на материала пък е повече от интересно: „Гъби за народа“.

Според журналистите на Прокопиев това, което може да избави света от депресията е да приемат психотропни тъби и така мигом психичното здраве на планетата ще се подобри.  От изданието намират за неуместно въпросните гъби са се поставят под общ знаменател с кокаина и хериона, въпреки, че крайният резултат е един и същ, но не и според Капитал. Според тях опиатите „най-общо казано стилумилират рецепторите за удоволствие в мозъка, а гъбите свързвали звена в мозъка, които обикновено не си общуват и така хората можели да видят проблемите и решенията под нов ъгъл“.

Истината за тези гъби обаче е спестена във въпросната статия, а именно тяхното въздействие върху организма. Така например използващите халюциногенни гъби обикновено усещат приток на енергия и ускорен сърдечен ритъм. Настроението им се подобрява, а усещанията стават по-интензивни. Зениците се разширяват, стресът изчезва, освободеността нараства. Наблюдават се загуба на апетит, изстудяване на крайниците и отпускане на мускулите. Психеделичният опит (трип), подобно на този при ЛСД, който силен наркотик.  

Откъс от статиятаОткъс от статията


Етикети реклама, гъби

Топ новини

виж още

Актуална тема