Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Преврат в ДБ: Лалов се готви да заеме мястото на Христо Иванов?

Мрежата

Преврат в ДБ: Лалов се готви да заеме мястото на Христо Иванов?

Преврат в ДБ: Лалов се готви да заеме мястото на Христо Иванов? - Tribune.bg
Снимка:

Двете основни партии в коалицията Демократична България се тресат от скандали. В дъното на заговора стоят две от емблематичните фигури на автентичната десница – бившият лидер на ДСБ Радан Кънев и бившият шеф на групата на ДБ в София Методи Лалов. Двамата са в постоянен контакт помежду си, както и с новата надежда за възраждане на дясното Кирил Петков. Идеята е, след очертаващата се разгромна загуба на предсрочния парламентарен вот (заради появата на новата партия на Кирил Петков), и в ДСБ, и в ДаБГ да бъде потърсена сметка на лидерите и те да бъдат свалени, като на мястото на Христо Иванов седне Методи Лалов, а на ген. Атанас Атанасов – Радан Кънев. Веднъж станала промяната, обновената коалиция ще пристане на Кирил Петков и ще създаде парламентарен съюз с него, така че да се сдобие с най-голямата парламентарна група и първа да получи мандат за съставяне на правителство. Кандидатът за премиер ще е самият Петков, пише сайтът Big5.bg.

Като част от плана вече се работи в две посоки. Първата е вината за неудачната кандидатура на Лозан Панов да се струпа единствено върху Христо Иванов, като дори ще се организира кампания “Кой предложи Лозан?”. Втората посока е в структурите да се създаде нетърпимост към най-близките фигури на двамата лидери, като за целта се сатанизират Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев от ДаБГ и Стоян Михалев от ДСБ. В резултат от предприетите действия, нито една от областните структури на ДСБ вече не иска Михалев за водач, което е странно при положение, че той е едно от малкото разпознаваеми и продаваеми лица сред костовистите. Варненската структура, откъдето Михалев на два пъти стана депутат, дори е заплашила, че ако той отново й бъде спуснат, ще бойкотира изборите и ще работи за новия проект на Кирил Петков.

Според запознати в заговора са включени и двете най-мощни фигури в партиите Иво Прокопиев и Иван Костов, които са гарантирали щедра финансова подкрепа за пъкленото дело. Обещание, че ще помагат са дали и двама от лидерите на Зелено движение, третата политическа сила в коалицията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати