Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. При Радев с „чистките“ в спецслужбите бяха „евроатлантиците“ Петков, Василев, Денков и Рашков

Мрежата

При Радев с „чистките“ в спецслужбите бяха „евроатлантиците“ Петков, Василев, Денков и Рашков

При Радев с чистките в спецслужбите бяха евроатлантиците Петков, Василев, Денков и Рашков - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Стефан Ташев

Спрете опорките, уволнете пиарите на "промяната". И стратезите, като Лена, ако може. Целият умнокрасивитет е хвърлен по телевизиите да защитава "евроатлантическите ценности и правителсво". След тридневен шок и ужас се окопитиха и в боя на първа линия отново се сражават Смилов, Смилова и сие. "Добрите сили" тръгнаха в контраатака с опорките: Диктатура на Радев, евроатлантическо правителство.

Гледам сутринта Гюро: Служебното правителство на президента през 2021 година смени шефовете на службите! Гениално.

Така Гюро и сие се саморазобличават тотално. Защото в първото правителство на Радев, което извърши "чистките" в спецслужбите, бяха четирима "евроатлантици" от ПП-ДБ. Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и най-големият евроатлантик на всички времена Бойко Рашков, вицепремиер по сигурност и вътрешен министър. Именно Рашков  разгроми службите, назначавайки протежета на Радев.

Ето и фактологията: На 12 май 2021 година е назначено правителството на Радев.

На 26 май Рашков предлага на президента да освободи шефа на ДАНС Димитър Георгиев, защото извършвал политически действия. В едно интервю пред обслужващи го журналисти опияненият от властта Рашков нарича Георгиев "престъпник". До момента, вече две години, бившият комунистически следовател не е представил доказателства за твърденията си.

По същото време става ясно, че Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, именно от ДАНС за срок от три години. Какво ли са си мислили евроатлантическите ни партньори по темата? На мястото на Георгиев е назначен бившият шеф на ДАНС-Враца Тончев, доверено лице на Радев. Каква ли борба е паднала с шпиони във Враца, та Тончев заслужава този пост?

Със мотив "не безпристрастен политически", както на Димитър Георгиев, на 16 юни кабинета предлага уволнението на шефа на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов.

И Атанасов и Георгиев твърдят едно и също: Уволнени сме заради разбиването на руската шпионска мрежа у нас. Няма кой да ги чуе.

На мястото на Атанасов е назначен Антоан Гечев. В разследване на Антон Тодоров се разкрива, че новият шеф на ДАР дължи кариерата на баща си, нелегален разузнавач от РУМНО, шпионирал във Вашингтон през 80-те години на миналия век. НАТО найс, а?

Рашков разчиства цялото МВР, отстранени са директори на служби и дирекции, сменен е главният секретар, шефове на областни дирекции, общо 53-ма ръководни кадри. Незапомнена чистка в МВР. През това време шефът на ДСБ Атанас Атанасов мълчи, не отронва и дума за чистките, напротив той и партията му ги привестват. Нямам спомен евроатлантиците Денков, Петков и Василев, като министри да се протестирали. Нещо повече, шефовете на служби са отстранени с решения на МС, тоест с подписите и на тези "евроатлантици".  През юли 2021 година тихомълком е сменен и шефа на Военното разузнаване, с доверен на Радев човек, както и шефовете на НСО. През септември същата година Рашков успява да смени и шефа на ДАТО, като намести там протежето си Бисер Борисов, негов семеен приятел и зет на "бащата на прокопиевците" т.нар. генерал Стоименов.

Що не протестирахте тогава, бе, евроатлантици?

Още тогава предупредихме, че цялата власт се концентрира в президентството, чрез пълен контрол над спецслужбите, прецедент, непознат в най-новата ни история. Тогава протести нямаше.

Скъпа Лена, сменете опорките, уволнете пиарите, язък за толкова пари дадени на Аламанов и ко. Ставате за смях.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати