Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Ангелов: В тази битка ще ни трябват оръжия като единство, компетентност, себеотрицание и сила на духа

Мрежата

Д-р Ангелов: В тази битка ще ни трябват оръжия като единство, компетентност, себеотрицание и сила на духа

Снимка:

Директорът на Алексанровска болница проф. д-р Костадин Ангелов, Фейсбук

"Уважаеми колеги,

С огромно удоволствие и респект бих искал да ви поздравя по случай 7-ми април - Световния ден на здравето и професионален празник на всички медицински специалисти! Днес, в условията на глобална пандемия, повече от всякога човечеството се нуждае от нас медиците и повече от всякога преосмисля стойността на здравето като безценен и най-висш дар!

Професията, която сме избрали често ни изправя пред трудни изпитания, но изпитанието „коронавирус“ се оказа заплаха със застрашителни размери. В тази битка ще ни трябват оръжия като единство, компетентност, себеотрицание и сила на духа, каквито несъмнено притежаваме, и с които съм сигурен, че ще спечелим дуела с коварната болест.

Убеден съм, че след като преживеем това, светът няма да бъде същият и обществото ще разбере, че една от най-големите привилегии, дадени на човека свише, е да бъде причина за добри промени в живота на другите хора. Това се очаква от нас всеки ден – да лекуваме, да вдъхваме кураж и доверие, да сбъдваме очаквания и надежди, и да вдъхновяваме със своя пример!

Предизвикателствата пред българските медици са многобройни и понякога угнетяващи. Вместо подкрепа, често срещаме критики, агресия, принуда за работа, според абсурдни решения, условия и обстоятелства. Но вярвам, че след пандемията, поставеният под съмнение от обществото лекарски авторитет ще завоюва ново отношение и високо обществено признание, каквито наистина заслужава.

Изказвам огромна благодарност и искрено уважение към всички вас, които със своя професионализъм и всеотдайност, с цената на много лишения и упорит труд, и дори с риск за собствения си живот, допринасяте за успехите на Александровска болница, за нейното развитие и активно присъствие, както и в този труден за страната ни момент.

Вярвам, че с общи усилия, силна воля и мотивация, няма да отстъпим пред трудностите и ще отговорим адекватно и на това предизвикателство.

Пожелавам на всички здраве, лично щастие и вяра!
Съхранете хуманността, оптимизма и волята си!
Бъдете непреклонни и останете победители!

Такива, каквито сте днес.

С уважение,

КА" 


Коментари (1)

Ник Успех на нашите медици!
07.04.2020 13:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още