Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Професия протестиращ грантаджия

Мрежата

Професия протестиращ грантаджия

Снимка:

Най-важното е да има прожектори

Източник: Канал 3

Партийците от "Да, България“, хора за един файтон, най-после си намериха постоянна заетост. Когато и където да се случи нещо в милата ни родина, което не пасва на личните им интереси, тутакси стягат колона и се изтипосват под изрисуваните плакати. А най-важното е да има прожектори. Колкото повече – толкова повече!

Актуалната им тема сега е кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. И няма никакво значение, че той е издигнат за заместник на Сотир Цацаров единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Че не го харесват е обяснимо. Нали той събра куража и след толкова години крадене щракна белезници около Баневи, Стайкови, извади на масата обвиненията срещу Прокопиеви. Сън не го лови и идеологът на голямото присвояване по време на прехода Иван Костов. Изглежда Командирът на цялата тази оредяла гвардия е твърде неспокоен напоследък и протежето му Христо Иванов демонстрира все по-голяма активност.

Всъщност, какво работи г-н Иванов? Как си плаща сметките? С какво точно са заети съмишлениците му, които рано сутринта миналия четвъртък в продължение на два часа обикаляха около сградата на ВСС?

През това време хората, които се трудят да напълнят хазната с данъци, бяха изкарали вече половин надница. Но те нямат НПО-та, финансирани с тлъсти грантове и се налага в по-ранни часове да хващат метрото.

Ако се осланя на членския внос на партийката си, проваленият експравосъден министър Христо Иванов направо ще си умре от глад.

Вече се знае, че цялата тази "група по интереси“ се прехранва от множеството проекти, получени чрез НПО-тата им за анализи, проучвания, доклади и тем подобни измислици в областта на "съдебната реформа". Милиони европари от програмата "Добро управление" реално захраниха

тази "умна и красива“ част от гражданското общество. (Другите се чудят как да спасят фермите и да напълнят хотелите си, къде да намерят работници и на кого да продадат продукцията си).

Тъй като правосъдният министър Данаил Кирилов уважи съсловното решение на прокурорската колегия и отказа да издигне друга кандидатура в крайния възможен срок 29 юли, последната надежда за грантаджиите на Христо Иванов остава президентът. Той може да откаже да издаде указ след избора през октомври. Съмнително е да го направи обаче, защото Радев често говори срещу корупцията в държавата и не би могъл да обясни евентуална своя позиция против Иван Гешев.

Тогава защо хвърля толкова труд Христо Иванов и компания? Ето, вчерашният им протест също не привлече столичани, които изморени от работа бързаха да се приберат при семействата си?

Причината е повече от прозаична: важно е публиката да вижда лицата им под прожекторите. И така да заработват траншовете си, превеждани от спонсорите им в сянка, сред които е банкерът беглец Цветан Василев.  


Коментари (4)

Чавдар Много точно казано, отдавна ги забелязах тези, че само протестират за щяло и нещяло и друго нищо не правят. Така че - да не им се обръща внимание, щото те утре ще излязат на протест срещу извънземните.
01.08.2019 10:31 / Отговор
Цонева Христо Иванов и компания са готови на всичко само и само да приберат някой лев. Няма друго логично обяснение защо не спират да се излагат всеки ден. Всичко, което правят, е само от личен интерес,тъй като са наясно, че никой не ги харесва и не би гласувал за тях.
01.08.2019 13:09 / Отговор
Иванов Ако не са протестите - хората на Иво Прокопиев от "Демократична България" и "Зелено движение" ще останат без препитание и поминък!
01.08.2019 13:17 / Отговор
Иван Вместо да протестира в центъра на София – Христо Иванов заслужава затвор!
01.08.2019 15:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още