Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Прокопиевите медии съчиниха фалшива новина за Борисов и Медведев

Мрежата

Прокопиевите медии съчиниха фалшива новина за Борисов и Медведев

Снимка:

Няколко медии - без репортери в Туркменистан, тиражират фейк новина за проект за милиарди

Фалшива новина беляза пристигането на премиера Бойко Борисов в Туркменистан, където той е на двудневна официална визита по повод Първия каспийски икономически форум.

Медии, които нямат представители на място в курорта „Аваза“ край Туркменбаши, където се провежда събитието, пуснаха новината, че министър-председателят ще обсъжда утре с руския си колега Дмитрий Медведев „изграждането на АЕЦ „Белене“, цитирайки пресслужбата на Министерски съвет.

Новината обаче е фалшива това бе опровергано и от пресцентъра на Министерски съвет, предаде пратеникът на ПИК на място.

„Правителствената информационна служба не е подавала такава информация“, заявиха от там.

Става дума за грантаджийските медии от кръга на подсъдимия Иво Прокопиев – „Дневник“, присъдружния им Медиапул, „Клуб Зет“ на Огнян Донев и „Сега“ на Сашо Дончев. Въпросните издания без да имат на място репортери по незнайни пътища са съчинили менте дописките и си позволяват да тиражират фалшивата информация, което меко казано е скандално, защото забърква Борисов и Медведев в напълно неверен контекст.

Няколко други сайта обаче също са преписали фалшивата новина и тя е достигнала и до руски медии, което е възможно тепърва да ескалира скандала. Да съобщиш, че Борисов ще разговаря с руския премиер за „изграждането на АЕЦ "Белене“ е доста сериозно и касае проект за милиарди, така че този път грантаджийските медии прекалиха с манипулациите.

Истината е, че премиерът на България Бойко Борисов ще се види с Медведев по време на форума утре, но до момента по програма не са предвидени двустранни срещи между лидерите на участващите и гостуващите страни. Дори двамата да разговарят обаче, „изграждането на АЕЦ „Белене“ е твърде сериозна тема, за да се обсъжда на крак по време на форум в трета страна.

Двустранна среща е предвидена единствено с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов.

Преди това Борисов посети откриването на изложение за високи технологии, което е част от съпътстващата програма на Каспийския форум.  


Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ МУ-ХА-ХА... ОЩЕ ОТ КАТО РАЗМАХВАХА ТОЯГИ ЗАЕДНО С МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ МОНИ СТАРШИНАТА В СУАДИТСКА АРАБИЯ СЛУШАМЕ КАК ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ШЕ НИ ДОКАРА ГАЗ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ ...
ТОЛКОВА Е ПРОСТ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ГО ЛЪЖАТ И МУ СЕ ПОДИГРАВАТ...
ЩОМ МЕДВЕДЕВ ГО Е ОТСВИРИЛ И НЕ СЕ Е СРЕЩНАЛ С НЕГО.... ГАЗ НеМА ДА ИМА....
11.08.2019 16:17 / Отговор
Петко Костовистите се гърчат от безсилие, озлобени, озъбени,фалшиви.
11.08.2019 18:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още