Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Проватон“: „Силните връзки“ на Цветанов с Америка на път да излязат кьорфишек

Мрежата

„Проватон“: „Силните връзки“ на Цветанов с Америка на път да излязат кьорфишек

Снимка:

Дясната ръка на Цветанов, Павел Вълнев с договор с лобисти в САЩ за помощ пред американското правителство

Преди да влезе открито в политиката, Вълнев, заедно с брат си Румен, беше собственик на телевизия BiT, която привлече известни имена като Нери Терзиева, Сашо Диков, Ралица Ковачева, а със своето предаване “Хайд парк” като външна продукция там участваха Полина Паунова и Силвия Великова. Телевизията обаче скоропостижно залеза през 2018 година и останаха спекулации защо точно, припомня сайтът „Проватон“.

Павел и Румен Вълневи са емигранти в САЩ и развиват логистичен бизнес там.

Съгласно договора между Вълнев и лобистката фирма Yorktown Solutions за 300 000 долара, лобистите ще осигуряват срещу заплащане съвети от стратегическо естество за българо-американските отношения, включително за процеса на планирането им от Вашингтон и за целта ще се срещат със служители на американското правителство и американската администрация (казано по-просто – плащат си да се срещат с конгресмени, сенатори и служители на американската администрация, за да се снимат с тях и да показват снимките в България).

Вълнев от цветановата партия е дал 300 хил. долара за лобизъм в САЩ

Договорът поставя въпроса дали въпросните лобистки услуги всъщност ще бъдат за Вълнев в лично качество или са за „Републиканци за България”?

Да не би широко разпространяваните „силни връзки“ на самия Цветанов от самия… Цветанов ще излязат кьорфишек и всъщност истината е, че Павел Вълнев е платил на лобистката фирма за да обърнат внимание американците на Цветанов? Трябва да му се признае, че ако е така, планът на бившия втори е бил много добре измислен, докато обаче не беше разкрит. Всъщност така е в политиката, а Цветанов все пак е много добър в това и знае, че за да влезеш в Парламента трябва добре да лъжеш, да заблуждаваш, да обещаваш, а после – „ще видим“.

Факт в подкрепа на анализа ни е, че изданието Foreign Lobby Report още преди Коледа публикува информация за договора, при това със заглавие, че Вълнев наема лобисти предвид амбицията на „Републиканци за България” да свали ГЕРБ от управлението на България.

Зад Foreign Lobby Report стои Джулиан Пеке (Julian Pecquet), който е познат като автор в The Hill и Al-Monitor. По време на периода си в Al-Monitor, той печели две национални журналистически награди за отразяване на лобизма в Близкия изток. Според информация на Politico, Пеке е бил и репортер в Конгреса в началото на кариерата си.

След чашата с бистра студена вода, която му предстои да изпие до дъно на предстоящите избори и центъра за сигурност ще му опустее (не че лобистката фирма няма да му вземе парите да го срещне с този – онзи в Америка)!  


Коментари (11)

Турист Както винаги преди изборите се започва с тази "война" в социалните мрежи. Точно на сайта стопанисвам от Кралев, ще вярваме на теми свързани с политиката. Айде моля ви се :D... Неговата оценка е пристрастна в случая, все пак трябва да разчисти пътя за други хора.
09.02.2021 11:30 / Отговор
Хавата Кой ще разчисти пътя за други хора? Цецо с личния асансьор и апартамент за 2 милиона, пък не е бил бизнесмен, а депутат!?
Целувката уста в уста на Цецо и Гнома ще остане за поколенията! Няма да чакаме дълго!
09.02.2021 12:33
Анонимен В Съединените щати, където е бизнесът на Павел Вълнев, има закон за лобизма. кьорфишек има единствено при собственика ви - тулупа Кралев
09.02.2021 11:31 / Отговор
Марвел Опитват се да манипулират мнението на хората тука в Б-я, защото им е пределно ясно, че хората са некомпетентни за законодателството в САЩ и как всъщност се случват нещата там. Направо как може всичко в България да е една игра на мошеници и само лъжи да се пишат. Много се дразня като вляза по тези сайтове и първо видя пълни глупости написани, и после видя хора, които се връзват без да се разровят даже малко за да се запознаят с нещата.
09.02.2021 11:35
Бумеранг Най фалшивите новини се пускат в този сайт! Сайтът защитава партия ГЕРБ и ще го прави, защото все някой трябва да чисти имиджа на министър-председателя на България. Обвинявате хората в неща които вие самите извършвате........ Нямате ли капка съвест да пиешете тези безсмислеци
09.02.2021 11:37 / Отговор
Отговор Ами чий го дървиш тука Бе, отивай в сайтовете на Бабикян, или "Свободната"телевизия и си я търси "истината"! Значи щом някой защити по някакъв начин Премиера, значи бил "слуга" и "лъжец"? Не отидохте доста далече? Този път води директно до ...Карлуково!
09.02.2021 13:05
Цивилен Не се интересувам кой какви връзки има и как ги е постигнал или дали са кьорфишек. Интересува ме кой какви инициативи поема и кой показва резултати. А резултати видях точно от Цветанов, Вълнев и Републиканци. Така, че ще ме извинявате ама май си търсите причина да захапете нещо ? Грозно е...
09.02.2021 11:40 / Отговор
Цивилен Не се интересувам кой какви връзки има и как ги е постигнал или дали са кьорфишек. Интересува ме кой какви инициативи поема и кой показва резултати. А резултати видях точно от Цветанов, Вълнев и Републиканци. Така, че ще ме извинявате ама май си търсите причина да захапете нещо ? Грозно е...
09.02.2021 11:41 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още