Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Радан Кънев: Днес само се надявам паметта и съвестта ни да са по-силни от нагона за власт

Мрежата

Радан Кънев: Днес само се надявам паметта и съвестта ни да са по-силни от нагона за власт

Снимка:

Радан Кънев, Фейсбук

23 Август е един от най-важните дни за памет и почит. Ден, в който се покланяме пред десетките милиони жертви на тоталитаризма. И преди всичко - поемаме, пред тяхната памет и пред нашите деца, задължението да не допуснем трагедиите на ХХ век да се повторят.

Свободата, гражданският мир и конституционната демокрация не са даденост. Омразата, радикализацията и насилието, разделението, гражданският конфликт и диктатурата винаги са “зад ъгъла” на обществения живот. И преуспява в мир и богатство само това общество, което оценява разума по-високо от властта на всяка цена, което цени единството повече от сектантския унес. Не, днес няма да коментирам институционалната криза в България. Тя е очевидна, както очевидни са и разумните стъпки за изход от нея.

Днес само се надявам паметта и съвестта ни да са по-силни от нагона за власт и злоупотреби.

“Злоупотребата с властта настъпва,
когато разделят се власт от съвест,
пък аз не помня страстите на Цезар
да са надвивали ума у него.
Но знае се, че скромността е стълба
за честолюбието, към която
с лице е то, додето се катери,
но на която само щом достигне
последното стъпало, гръб обръща,
със поглед в облаците. Кой ми казва,
че с Цезар няма да се случи туй?”  

 


Коментари (12)

НИЕ КОИТО ПОМНИМ И ЗНАЕМ ! Как изведнъж Радан се сети какъв ден е 23 август и какво се се случило на този ден ???? Явно Костов го е подсетил , или Ивет Добромирова , а може пък да са Мая Ма , Нинова или неговите хора от "отровната тройка " ????ПОЗОР !
23.08.2020 16:46 / Отговор
plebs Безжранична наглост е Радановото - "Не, днес няма да коментирам институционалната криза в България. Тя е очевидна, както очевидни са и разумните стъпки за изход от нея."

Агитпропа на Нинова и Кънев, на медиите на Моника, Гергов, Прокопиев и т.н., се опитва да представи негатива за позитив. Всичко им е наопъки. Държавата била завзета, ама в последните 10 години, а не по времето на Мултигруп и Топенерджи, не по времето на банковите фалити при Гечев и Виденов, не по времето и на Софиянски, когато София беше град за продан...
Е няма как да стане с такива огромни лъжи.
23.08.2020 17:07
Агнешката главичка ако има съвест-ще подкрепи българите, а няма да се съюзяват с русофилите-българоубийци
23.08.2020 18:50
Киро Бизона Радан Ленин, ако го набарам, ще му вкарам носа в черепа, да стане за смях в европейския парламент, боклука нещастен!
24.08.2020 12:50
Стефан тафров КОЙ И КОГА СЕ БИЛ ПОКЛАНЯЛ ??? И НАЙ-ВЕЧЕ - КЪДЕ ??? Освен пред "Златния телец " ! РАДАНЕ , ЯСЕН СИ МИ ! ПРЕДИ ВСИЧКО КАТО ЗЕТ НА РОСЕН БАРЪМОВ , ЧЕНГЕ ОТ ДОБРИЧ 1
23.08.2020 16:53 / Отговор
Хм... "И преди всичко - поемаме, пред тяхната памет и пред нашите деца, задължението да не допуснем трагедиите на ХХ век да се повторят."
"Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев" - https://www.mediapool.bg/noviyat-proekt-na-radan-kanev-se-tseli-v-desnite-izbirateli-podkrepili-radev-news256502.html

На това лицемерие ли се вика, или лов на избиратели?
23.08.2020 16:57 / Отговор
Нил Бай Хуй отсрами ДБ ,браво!
23.08.2020 17:54 / Отговор
Радка пиратка е марксистко -ленинско отроче на мавърския комунист извършил най престъпната приватизация в страната ,браво на КАНАЛ 3 за док.филм "Скелета на демокрацията" който тези вагабонди по улиците извършващи погроми да видят кои престъпни елементи защитават, Баневци,Прокопиевци,Арабаджиевци,Цв. Василевци и Черепи!
23.08.2020 19:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още