Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Радан Кънев започва последователно да има все по-озадачаващи позиции...

Мрежата

Радан Кънев започва последователно да има все по-озадачаващи позиции...

Радан Кънев започва последователно да има все по-озадачаващи позиции... - Tribune.bg
Снимка:

Коментарът е от Фейсбук профила на юриста и преподавател по Право на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“ Христо Христев

Радан Кънев започва последователно да има все по-озадачаващи позиции за все по-голяма част от избирателите, които не веднъж са били зад него и които включително днес представлява в Европейския парламент. Аргументите, с които се обяснява вотът "въздържал се" по резолюцията на Европейския парламент за Истанбулската конвенция са несъстоятелни, особено за един повече от добър юрист.

Те са още по-несъстоятелни в български контекст, защото наливат вода в мелницата на тези, които чрез сюжети като Истанбулската конвенция, "Норвегия ще ни вземе децата" и "искат всички да ни направят джендъри" създават антиевропейски и антидемократични настроения в България.

Подобен подход не спомага за консолидирането и мобилизирането на демократичната общност, а създава нови и нови предпоставки за либерално и центристки настроените хора от тази общност, да си зададат въпроса: а какво всъщност правим на едно място с хора, които не са способни да отстояват ясно позиция по някои от най-важните за нашия мироглед и разбиране за обществото въпроси?


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема