Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Радостин Василев готви сливане на дирекции в ММС?

Мрежата

Радостин Василев готви сливане на дирекции в ММС?

Радостин Василев готви сливане на дирекции в ММС? - Tribune.bg
Снимка:

Федерациите излизат на протест заради липсата на финансиране

Министерството на младежта и спорта пред нов скандал. Този път заради сложни връзки и сливането на дирекции, съобщава изданието burevestnik.bg

Само преди няколко дни от ведомството беше уволнена ... чистачка, която била заподозряна, че е агент на олимпийската шампионка от Нагано 1998 и шеф на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. Оказва се, че зад уволнението стояла вече бившият  финансов контрольор на ММС Кристина Начева. След скандала Начева, вместо да бъде уволнена, е преназначена от Радостин Василев за директор на Дирекция „Регионална координация и контрол“ (РКК).

Според запознати, на 1 април 2022, дългогодишният директор на „Спорт за високи постижения“ (СВП) Антоанета Боева ще бъде уволнена, а според новия Устройствен правилник на ММС двете дирекции ще бъдат обединени под ръководството на вездесъщата Кристина Начева. Така тя ще договаря финансирането на спортните федерации и у нас, т.е. парите, които ще получават за подготовка и състезания през 2022.

Начева обаче ще води и счетоводството на някои от  федерациите чрез дружествата си „Корина 2019“ и „Анелия Нушева – Крис“, които според изданието са на били прехвърлени на близки до нея хора. В момента двете фирми обслужват счетоводството на няколко федерации, различни клубове, младежки организации и много други.

Говори се, че по време на служебния кабинет с помощта на съветника на президента Румен Радев по спортните въпроси Георги Александров, който е бил изпратен на „Дондуков“2 от министър Андрей Кузманов, Начева е станала финансов контрольор. А в момента покровител на дамата е парламентарния секретар Станислав Кънчев.

Според източници на изданието Радостин Василев е напълно запознат с „опасните връзки“ в ММС на Начева, но явно не може или не иска да реагира.

Медията отбелязва, като интересен факт, че въпреки, че е била държавен служител във финансовия отдел на ММС е водила и счетоводството на няколко федерации. Също като служител на Спортното министерство участва и в пресконференцията на опозицията в биатлона Мария Манолова и екс национала Красимир Анев. Начева има дете от Анев.

Ако предстоящото сливане на дирекции се окаже реалност това ще е пореден скандал свързан с името на Радостин Василев и повереното му министерство.

А това е на пък да се случи точно когато ведомството е заплашено от протест на част от спортните федерации. Някои от тях изразиха недоволството си, че спортният календар вече стартира, а те не са получили финансиране.

Според подготвящите протеста федерациите затъват в заеми и отлагат участия в международни състезания заради липса на пари. Те недоумяват как за три месеца две комисии се събират, за да разглеждат проекти и все още не са изготвили Наредбата за финансиране.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати