Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Радостин Василев следвал указания – дал апартамента си за срещи и назначил роднини и приятели на държавни служби

Мрежата

Радостин Василев следвал указания – дал апартамента си за срещи и назначил роднини и приятели на държавни служби

Радостин Василев следвал указания – дал апартамента си за срещи и назначил роднини и приятели на държавни служби - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева

Виктория Василева уж беше дясната ръка на Слави в “Има такъв народ”, правеше се на негов говорител и ментор на парламентарната група, а днес обяви, че напуска парламента.

Всъщност, това не изненада особено поназнайващите прагматичното (да не кажа меркантилно) отношение на Виктория Василева към политиката. Някогашната шефка на синия Комсомол, беше старателна ученичка на сивия кардинал Христо Бисеров, който командваше задкулисието на СДС и на държавата, преди да премине в редиците на ДПС. Само, че Виктория никога не успя да достигне неговия размах и мащаб. Остана си дребна във всяко отношение.

Депутати от ИТН ми разказваха, че първите двама, решили да се отцепят от групата на Слави Трифонов са били Радостин Василев и Виктория Василева. Те са агитирали колегите си да напуснат и като “независими” да подкрепят кабинета “Петков”. Но след разкриването на заверата на 13 юни, Виктория Василева се оправдала, че ролята ѝ е била на къртица и доносник на Слави. Явно, бившата седесарка е действала като двоен агент.

Впрочем, Виктория Василева е уредила с депутатски места и държавна служба повече хора, отколкото който и да било друг в “Има такъв народ”, нейна близка е министърката на външните работи Теодора Генчовска. Подредила е на държавна служба и собствения си съпруг.

Народни представители от “Има такъв народ” смятат, че Виктория Василева е в основата на разцеплението в групата - Радостин Василев просто е следвал нейните указания и е предоставил апартамента си в покрайнините на София за срещи на заговорниците с Кирил Петков.

Едно кратко лирично отклонение: корупция е, госпожи и господа почтѐни, когато използваш служебното си положение, за да уреждаш роднини и приятели на държавни служби.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев назначи най-близкия си приятел от родния му град Плевен, Венцислав Петков, бивш депутат от ИТН, на поста изпълнителен директор на Националната спортна база ЕАД. Венцислав Петков пък назначи на работа съпруга на Виктория Василева - Иван Василев Бадатлиев - като “специалист звукови ефекти” с месечна заплата 2 520 лева.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев назначи близкия си приятел от родния му град Плевен, Александър Тодоров, бивш депутат от ИТН, за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Александър Тодоров пък назначи общия им близък приятел Александър Станев за регионален директор на държавния тотализатор в Плевен.

Борци срещу мафията - така ли, бе, кресливци клети?! Лицемери. Или просто мениджъри на малки собствени кланове с амбициозните планове да ги превърнат в мрежа от републикански мащаб и с национално влияние. Но някак си останаха малки, незначителни и неуспешни. Бъдещи клиенти на прокуратурата.

 

Фейсбук Фейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети