Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Радулов от пръв критик на Петков и Василев до отцепник

Мрежата

Радулов от пръв критик на Петков и Василев до отцепник

Радулов от пръв критик на Петков и Василев до отцепник - Tribune.bg
Снимка:

Голяма метаморфоза претърпя Николай Радулов, който до скоро беше един от най-изявените критици на Кирил Петков и Асен Василев, а днес се отцепи  от Слави Трифонов и пристана на „Продължаваме промяната”, заедно с Радостин Василев.

„Как един премиер натрупва критична маса от лъжи. От канадско гражданство –до Македония”. Така депутатът от ИТН Николай Радулов коментира във Фейсбук профила си бележката на която Кирил Петков беше написал плана си за Северна Македония.

Радулов не дава добра оценка и на сигурността в държавата под ръководството на Бойко Рашков.

В свое интервю пред „Фокус” той заявява:  „За около тройка е състоянието на сигурността в държавата, ако трябва да го определим по шестобалната система”. Той определя като фашистки българския „Магнитски”, предложен от Асен Василев.

„Такова нещо е напълно фашистки закон, и затова мисля, че тук се постигна единодушие, че това, което прочетохме, определено е близко до подобен фашизоиден начин на разсъждаване”.

Критиките на бившия депутат от ИТН срещу Асен Василев не спират до тук:

„Само преди няколко дни Асен Василев обещаваше с до 20% по-високи заплати в МВР. В момента се оказва, че това е обвързано с оптимизация на структурите. Това е доста странно, защото той е вицепремиер точна на правителството, което трябва да направи тези оптимизации. Излиза, че за неизвършена работа по управление на държавата - на МВР, което трябва да свърши МС няма да получат повишение на заплатите служителите на МВР. За дигитални и технологични трансформации въобще не става дума. За децентрализация и извеждане на пожарната и гражданската защита в национална агенция - нито дума. Това е като че пряко подканване на служителите на МВР да излязат на протест - нещо за което те имат готовност от няколко месеца”, гласи друг негов статус.

Във Фейсбук профила си той защитава и позицията на Слави Трифонов ИТН да напусне коалицията

През последните два месеца парламентарната група на ИТН през почивните дни непрекъснато обикаля страната. Един от най-често задаваните въпроси на хората беше: "Кога ще напуснете тази коалиция". Хората виждат, че нищо никъде не се променя. Кадрите на ГЕРБ, които дерибействаха, след кратък стрес отново започват да безчинстват по страната. Специалните служби са проникнати от поставени от предишното управление хора. Лозунгите за промяна и борба с корупцията с които ПП победи на изборите се оказаха гигантска лъжа. Вчера, след като Слави Трифонов направи изявлението си членовете и симпатизантите на ИТН си отдъхнаха с облекчение. Участието в тази коалиция и начина по който се работеше в нея наистина беше агония.

 

 

/


Топ новини

виж още
Актуална тема