Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ръководството на Камарата на архитектите спря търга на бленуваната вече над 30 години Национална детска болница

Мрежата

Ръководството на Камарата на архитектите спря търга на бленуваната вече над 30 години Национална детска болница

Снимка:

Източник: Blitz.bg

Болните амбиции - срещу болните децa, така ли се правят политически кампании?

Принуждаването на здравния министър Кирил Ананиев да спре търга за проектиране и строителство на Национална детска болница е безобразие. Около това мнение се обединиха възмутени родители пред БЛИЦ.

Търгът, който трябваше да дари частица надежда на хиляди българчета, бе атакуван в КЗК от жалба на кандидат-кметът на София Борислав Игнатов, в качеството си на председател на Камарата на архитектите в България. Жалба формирана с абсолютно лъжовните гръмките твърденията, че техническото задание е непълно, а инженерингът е „изключително порочна практика“.

Недопустимо е политическите амбиции на председателя на КАБ Борислав Игнатов да бъдат толерирани за сметка на децата ни. До кога и на каква цена?

Годишно у нас живота си губят над 750 деца, колко години ще трябва да четем подобни статистики! Амбиции и алчност на псевдо-политик и лъжлив архитект ли са цената да лишим децата от капка надежда за живот и бъдеще? Защото както е казал немският философ Артур Шопенхауер - „Здравият просяк е по-щастлив от болния крал.“

Изграждането на Национална детска болница в България трябва да е сред най-приоритетните дейности в държавата. Тема, която никой не бива да поставя под съмнение. Застрашаването на живота и здравето на най-малките е безотговорно.

Нима всички близо 30 000 деца, страдащи от епилепсия, не заслужават по-добри грижи? А, какво да кажем за децата с детска церебрална парализа? В България статистика колко са те няма, но неправителствените организации ги преброяват на над 20 000. Ами, необходимостта от модерно оборудване и условия за трансплантации?

Бъдещето на хиляди български деца е залог на неопределен пробългарски индивид. “Архитект“ без архитектурни рожби, силно желаещ да се преобрази в “месия” на София, но без болница за деца. Погледът му бил към “потенциалът на проектите“, но явно децата не са в тази категория.

Недопустимо е да продължава измамната акция на архитект с политически амбиции, без никаква политическа култура, но с желание за власт и облагодетелстване в полза на определени кръгове. Употребата на деца с користни цели не е криминално деяние, но е отвъд рамките на морала, и въвличането на КАБ в подобни битки вреди на бранша. Браншовите организации трябва да работят в името на доброто развитие на страната, а не да лишават от бъдеще най-малките, за да извлекат политически дивиденти.  


Коментари (1)

Много прост народ Разбира се, че трябва да се спре този търг. Архитектите и строителните инженери, ако се събори тази сграда след ремонт, ще бъдат обединени е некомпетентност. Трябва сградата да е нова да отговаря на европейските кодове и стандарти. Тогава децата ще бъдат лекувани качествено. Много българи смесват професионализма с партийността.
04.09.2019 22:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още