Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Рашел Леви: Медиите играят по дяволска свирка, никой не пощади масовия човек

Мрежата

Рашел Леви: Медиите играят по дяволска свирка, никой не пощади масовия човек

Рашел Леви: Медиите играят по дяволска свирка, никой не пощади масовия човек - Tribune.bg
Снимка:

Текст на поетесата Рашел Леви

Във време, в което трябва да се пощади крехката човешка психика (Не е крехка ли? Най-крехката същност на тази твърд), медиите ежедневно ни заливат с трагедията на извършеното от една болна жена в Сандански.

Да оставим всичко друго - целия кич на вечерните сводки за протести на двама-трима в летните месеци, когато трябваше да събираме себе си за "невиждания удар" (и той не се забави), ни налагаха да се взираме в празния площад. Не говорим за по-масовите протести, а за дежурствата им, които насаждаха тревожност у население, което има нужда не от зле поднесена информация, а от Църква, Бог и духовни учители.

От Вазовия балкон (не от пиян безбожник с камера, който обижда сънародниците си. Кой си ти да вменяваш вини?)

Медиите играят по дяволска свирка, никой не пощади масовия човек. Онзи, чиито тревожности няма да потърсят утеха във високата рационалност на академичните томове, а по навик - в лекотата на публичното информиране. "Лекота", напомняща на истерия, хаотично тенденциозна.

Тези, дето сме живели по-дълго, помним как атмосферата около "естетиката" на големите престъпници от Прехода бе завзела медиите - мутреси, цинизъм, чалга, Слави,  жълти новини, почти безсловесни момиченца "журналистки", атмосфера на градски бардак. Това беше...

Днес пак носталгия по това време, изведено и като "политически проекти".

...И същите, които се оплакват от липсата на свобода, си позволяват свободията да безчинстват с крехката психика на масовия човек. Как няма да се спасява с конспирации?


Коментари (3)

Така е! Абсолютно точно!
07.12.2020 11:00 / Отговор
Това не е от сега! Това е вече 30 години. Комунистите НАРОЧНО насаждат чувството за тревожност и несигурност. Тревожният, несигурен, уплашен човек се манипулира и се владее по-лесно. Ние практикуваме срещу това ИГНОРАЖ и ТВЪРДО НЕДОВЕРИЕ към т.нар. медии. Ако кажат нещо - значи е точно обратното. Ако ни плашат - няма от какво да се страхуваме. Ако ни набиват в главите потоп и трагедии - значи искат да скрият истинската новина. (Винаги търсете истинската новина!)
07.12.2020 12:05 / Отговор
Права е госпожата. В момент, в който те е сполетяла пандемия и трябва да си пренастроиш целия живот да ти се организира и „революция” е отвратително. Да гледаш 150 дни подивели хора, които ти създават още повече несигурност и страхове за бъдещето и те провокират към омраза – не действа добре на човешката психика. Това е на-лошото, което можеш да причиниш на народа си. Единственото положително беше, че ядът ми към това безобразие измести на второ място страха от коронавируса
07.12.2020 15:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати