Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Рашидов пред ПИК: Христо Иванов е човек с политически и пиар разстройства. Ако е мъж, да събори сараите на Доган

Мрежата

Рашидов пред ПИК: Христо Иванов е човек с политически и пиар разстройства. Ако е мъж, да събори сараите на Доган

Снимка:

Все по-остър става разгорелия се скандал между пишман политика Христо Иванов и рибарите от Ченгене скеле с внесения Закон за морските пространства от ГЕРБ, които според него се опитват да узаконят сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка "Росенец", където проваленият правосъден министър акостира през лятото. Последва гневна реакция на морските хора, че така той им отмъщава за това, че товата са му отказали да блокират мястото с всичките си налични лодки. По този повод се обърнахме за коментар към депутата от ГЕРБ, шеф на парламентарната комисия за култура и медии и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

Ето какво заяви той пред Агенция ПИК:

Свидетел съм как започнаха да се въртят отново политическите клевети и компромати, които се хвърлят охотно в публичното пространство, внушавайки на обществото, че съм сред вносителите заедно с още седем депутати от ГЕРБ на законови поправки, които касаели узаконяване на така наречените незаконни сараи.

Няма да забравя как преди време същият този Христо Иванов, влюбил се в себе си и в собствените си амбиции, си позволи да си направи поредния евтин пиар на гърба на работещите хора, обслужвайки един кръг, който в годините явно „много ме обичаше“, като твърдеше, че аз като министър съм подписал за събаряне на тютюневите складове в Пловдив.

Като човек, който никога не се е интересувал от тази персона с нещастни политически амбиции, тогава си позволих да му отговоря през медиите, че съм подписал документ, но не за събарянето, а за възстановяването на тютюневите складове. И този документ все още се намира в архива на министерството и, ако Христо Иванов беше сериозен човек, би могъл да го провери.

Тогава за първи път съжалих държавата - какви хора, нереализирани в своето поприще, се опитват да управляват страната, в която всички ние живеем.

Днес отново ще си позволя да му отговоря, че поправките, които съм внесъл заедно с колегите си и отново бих ги внесъл, не обслужват никакви сараи на когото и да било, а се отнасят единствено до съхраняването, опазването, автентичността, атрактивността и поминъка на едни обикновени български рибари.

С този поминък те прехранват семействата си, този поминък е част от културното ни наследство и е вписан в Регионалната листа на живите човешки съкровища. Именно аз като министър създадох шестия в света регионален Център на ЮНЕСКО в София, а не Христо Иванов. Съществуването на този център е признание за паметта на нашата нация.

А що се отнася до политическите пиар разстройства и заиграването с живота и труда на тези честни хора от Ченгене скеле и, ползвайки сараите на Доган, ще му кажа, че когато аз имах достойнството и смелостта да имам публично отношение към сараите на Доган, и то когато управляваше ДПС, то тогава такъв човек като Христо Иванов нямаше. Дъвката, която той днес дъвчи, аз отдавна съм я изплюл.

И накрая да кажа за сараите, които толкова много блазнят г-н Иванов, и незаконното строителство на брега, то един юрист трябва да знае как се строят сгради и къде се дават разрешения.

И ако Христо Иванов е толкова голям мъж, нека да не напада тези трудолюбиви рибари, нека с неговите войнстващи амбиции да го видим как ги събаря. А не се изненадвам от това, че той няма такова силно желание да събори палата с незаконно строителство на Буджака на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

Какъв „честен“ бъдещ политик, какво бъдеще! Това би било по-интересно. Но за това нещо човек трябва да бъде мъж. Така че Христо Иванов може да плаши гаргите или някой удобен страхливец. А мен много трудно може да ме уплаши.

Затова накратко – г-н Иванов, прочетете си дипломата и вижте кой дава разрешения за строителство. Ако ви стиска да докажете, че едно строителство е незаконно и да бъдете мъж да го съборите. А закона за културното наследство не го закачайте, не е работа за хора, които не разбират.

И накрая - би било честно да кажете защо толкова мразите рибарите? Дали не защото, когато атакувахте Росенец, рибарите са ви отказали хиляда лодки, които сте искали да ви подкрепят? А?!  


Коментари (13)

Там е работата Вежди ! Не се знае Ристю мъж ли е ????
21.01.2021 20:47 / Отговор
:) За пияндето Рашидов обаче се знае, че мултак, подчинено на Доган и Пеевски.
21.01.2021 20:52
:) Мултакът Рашидов, 2013 година: Ние/Борисов и ГЕРБ/оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт. Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, "да му е...". Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той - на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар - то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация - това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ - бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари."
21.01.2021 20:55
Нуев резултат за :) 1. Тази опорна дъвка е изплюта от мрежата отдавна!
2. От друга страна, сами си опровергавате Ристьо, че Вежди Рашидов подкрепя Доган. Той е бил винаги противник на сараите.
21.01.2021 21:27
поправка Нулев
21.01.2021 21:28
Тартаковер Не знам това опорна дъвка ли е, или ""опорна дъвка"" ?
Но е в типичния стил и изказ на скулптора. Много ми прилича на онази "опорна дъвка" на Дебелия Боко с простата кърджалийска путка, която самият той не опроверга !!!, но прислужниците помияри се втурнаха да я отричат...
21.01.2021 21:43
Покажи всички
. . . Тараканчика и като :) се изявява! За ПКП знаем, но изглежда ти си далеч по-сложна "путка" от нея! Колкото до това , дали Борисов е "дебел", Таракане, сайтът за запознанства е другаде!
22.01.2021 00:43 / Отговор
Ресто А бе,Тартаковер ли си трактор ли си,много ти е плосък мозъкът. С каруцарския си език не можеш да впечатлиш и Асан от "Факултета".
22.01.2021 06:42 / Отговор
поправка Езикът му не е каруцарски, цитира простия ти вожд Борисов.
22.01.2021 09:54
кесо Абе Бай Ристю би съборил сараите на семейния приятел Бай Ахмед /Меди де/в Росенец одма, ама баш сега е много "зает" по изборите и "нема време", вервайте ми. А и ако ги събори шъ требе да го приюти у къщи си, че не е редно да остави "горкия бездомник" на улицата, не е хуманно.
22.01.2021 12:01 / Отговор
. Пинокио услужливо забравя Хр.Бисеров!
22.01.2021 22:33 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още