Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Рашков живее в 1944 година: Незаконните политически арести могат да са постоянни

Мрежата

Рашков живее в 1944 година: Незаконните политически арести могат да са постоянни

Рашков живее в 1944 година: Незаконните политически арести могат да са постоянни - Tribune.bg

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков – избран за депутат от ПП - ни върна във времената на 1944 г., когато без съд и присъда са били избивани хора. В предаването „Въпросите” по ТВ 1 той увери - „преди няколко десетилетия арестът на Бойко Борисов щеше да е постоянен, при данните, които аз знам, че съществуват”.

С тези свои думи Рашков даде заявка, че незаконните политически задържания могат да станат постоянна практика. Особено с оглед на желанието на ПП именно той да заеме ръководния пост в КПКОНПИ.

Провалилия се като вътрешен министър многократно дава заявки, че няма да се поколебае да пробва да се разправи с бившия премиер и най-близките му хора.

Припомняме, че през август Административният съд окончателно обяви задържането на лидера на ГЕРБ за незаконно. Европейският парламент по-късно изрази загриженост за върховенството на закона у нас. Борисов беше задържан вечерта на 17 март, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и PR-a на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският районен съд (СРС) обяви за незаконни задържанията и на тримата.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати