Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Расте напрежението срещу Константинова: Оставката е задължителна, ЕС подкрепи бежанците със 148 млн. евро

Мрежата

Расте напрежението срещу Константинова: Оставката е задължителна, ЕС подкрепи бежанците със 148 млн. евро

Расте напрежението срещу Константинова: Оставката е задължителна, ЕС подкрепи бежанците със 148 млн. евро - Tribune.bg
Снимка:

Напрежението срещу вицепремиера Калина Константинова расте. Вчера тя обяви, че след като украинските бежанци не желаят да бъдат извозвани с влакове и автобуси, настанявани в почивни станции в планините, то те ще бъдат настанени в лагери, един от които от затворен тип. Държавата направила достатъчно, но нито дума за онези 148 млн. евро, които ЕС отпусна специално в помощ на бежанците. Ето и част от коментарите:

Цецка Бачкова

След срама с отказа на военна помощ за героична Украйна, от днес можем да се срамуваме и от официциалната държавна позиция спрямо търсещите закрила украински майки и деца.

И ако провалът на Калина Константинова в политиката за подкрепа и интеграция на бежанците можеше да се оправдае с неопитност, то за лицемерието и днешната ѝ арогантност и пълна неадекватност оправдание няма.

На фона на получените от ЕС специално за подкрепа на бежанците 148 млн. евро оставката е задължителна. За морала и човечността няма какво да говорим…


Любомир Жечев  

Продължаваме Простотиите май е положението. Тази госпожа разбира ли, че провокира (минимум) негативно отношение към хората, избягали от ВОЙНА.

Както сподели един приятел днес - изпуснахте златна възможност да увеличите работещото население с няколко десетки хиляди души.

Вместо да ги настаните в провинциални градове, в които има ПРЕДОСТАТЪЧНО свободна леглова база, болници, магазини, възможност за намиране на работа и пр, вие субсидирахте няколко месеца четиризвездни хотели и сега се чудите защо не искали да отидат на майната си, за да живеят във фургон като кактуси.

Не знам, не знам…

 

Димитър Стоянов

За момент си помислих какво би станало, ако Калина Константинова беше вицепремиер в кабинет на ГЕРБ и беше направила подобно изказване за бежанците в качеството си на част от правителство на Бойко Борисов…

До днес сутринта сума ти НПО-та щяха да са изпратили сигнали до Европейската комисия, Комисията ЛИБЕ, Европейския парламент, Съвета на Европа, генералния секретар на ООН, че чак УЕФА и дядо Коледа.

„Будната съвест на нацията“ нямаше да слиза от екрана на телевизиите от позицията на огромното си възмущение и щеше да иска оставка ежеминутно.

„Дневник“, „КлубЗ“, „Капитал“, „Медиапул“, „Свободна Европа“ щяха да са с дописка на всеки кръгъл час от редовните либерални трубадури.

Щеше да има протест пред Министерския съвет още вчера вечерта, оглавен от софийското протестърско войнство.

Но сега мълчание масово обзе сърцата, смущение премина през гръбначния стълб.

И настана вътрешната автоцензура да не би случайно някой да ги обвини в пристрастия към ГЕРБ, когато кажат нещо лошо за „промяната“ и нейните тартори със счупения морален и духовен компас.

И от „моралната съвест на нацията“ останаха някакви самотни гласове.

Жалко само за принципността.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати