Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Различните гледни точки катастрофално отсъстват в нашите телевизии и за резил – в БНТ и БНР

Мрежата

Различните гледни точки катастрофално отсъстват в нашите телевизии и за резил – в БНТ и БНР

Различните гледни точки катастрофално отсъстват в нашите телевизии и за резил – в БНТ и БНР - Tribune.bg
Снимка:

Евгени Петров, Фейсбук

Имам много сериозен и мотивиран упрек към основните електронни медии, които дават облик и характер на протеста.

В обществото и социалните медии се коментира доколко тези протести изразяват мнението на обществото и какъв е делът на т.нар. "мълчаливо мнозинство".

Мисля, че въпросът е много важен за успокояване на напрежението в обществото.

Всички големи медии сякаш приеха за даденост да се търсят мнения на хора само от протеста. Затова и всички работят в някакви канализирани схеми, шаблони и не могат да излязат от тях.

Ами естествено, че когато отидеш с камера и микрофон сред протестиращите, те ще ти отговорят, че са за оставка и на правителството и на главния прокурор. Попиташ ли ги докога ще протестират, получаваш очаквания и стереотипния отговор - "Докато си подадат оставките."

Аз съм напълно наясно, че не само тези протестиращи са против управлението и ГЕРБ, има много повече, които не са излезли на протест. И в същото време има и много хора, които мислят обратното. Тогава? Къде е техният глас?

Не съм директор "Информация" на СНН, или на ББС, но си залагам дипломата, че в подобна ситуация колегите освен на протестите, ще попитат и други хора за мнението им. Именно заради различните гледни точки на обикновените хора, които катастрофално отсъстват в нашите телевизии и за резил - в БНТ и БНР.

Според мен трябва да има мнения и на най-обикновени хора, пазаруващи в супермаркета, шофьори в задръстванията, пътници в метрото, майки с деца в парка...

Само се опитайте да си представите колко по-различна би била една телевизия, която ви представя обективно не само протестите, но и мненията и живота извън тях.

Ето нещо, за което бих поискал оставката на Кошлуков, или поне на шефа на дирекция "Информация" в БНТ. Частните телевизии да си правят сметката какво губят и какво печелят.

Но не мога да приема как в преки включвания за "Референдум" някакво девойче, току що завършило гимназия, за което всички сме плащали, да ми обяснява колко зле е държавата и как не може да се развива тук.

Опитвам се да бъда обективен и мисля, че идеята да се търсят и други мнения, освен на протестиращи е демократично и разумно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Ник Подкрепям! Напълно сте прав! Къде са "европейските" журналисти?
22.07.2020 13:20 / Отговор
Тартаковер Този възмутен от липсата на различни гледни точки, сега ли го забеляза? Когато мисирките хвалеха вкупом Бойко, когато по лицата на журналистките се появяваха трапчинки като интервюираха Главатаря, този защо не се възмути? Или тогава беше правилно, а сега не? Май единственото правилно за такива писачи е когато журналистиката върви след победителите? (Думи на един заслужил близач-"журналист".)
Господинът трябва да знае, че мисирката няма как да стане орел. Слугата, роден, отгледан и създал живота и морала си по слугински начин, не може да стане независим, както и заека не става лъв. Остава си заек. А той да не коментира журналистиката, тя е на 111 място, защото политиците я завряха там.
22.07.2020 13:56 / Отговор
Аут! Мозъчният ганглий пак е активиран! 111-то място е изработено от пропутинския "Биволъ" и сие за НПО-то по съседство в Париж, за да имате опорни точки. Освен че си хипертимен и злобен, си и върло дребнав.
22.07.2020 16:21
кесо Така наречените "национални електронни медии", включително БНТ и БНР са гръбнакът на комунистическата пропагандна машина, която необезпокоявано продължава да промива мозъците на българите и особено на младежта. В тях не е преставала пропагандата на комунизма и насаждането на носталгия по него. Червените комисари в тях не позволяват нови назначения несвързани с комунистическата номенклатура и служби за сигурност. Малкото честни проевропейски и демократично ориентирани журналисти се принуждават да напуснат по една или друга причина. А вътре остава най-агресивната и ретроградна част от червената "журналистика".
22.07.2020 14:24 / Отговор
Тартаковер Виж"Аут", че и "кесо", не би следвало въобще да хабя неврони да споря с вас, защото още Пушкин е предупредил в знаменития си Паметник", да не се спори с глупеца (ако не знаете кой е той, ще ви кажа. Един руснак приятел на Путин). Но хайде да се позабавлявам, макар за последно. Прочетете моя коментар, прочетете и вашите. После го направете още веднаж и ако намерите интелектуална разлика, замислете се. Обаче се съмнявам.
Лично аз, щом прочета някой да обяснява света и неудачите тук, както и
личните с Путин, или с отдавна изчезналите комунисти, веднага го отсвирвам. Очевидно прост и твърде примитивен човек, оставил мозъка и живота си в изчезналото минало. Идете на улицата и обяснете на протестиращите че комунистите, Путин, Цар Борис и тодор Живков са виновни за съсипаната днес и унижена държава.
И накрая за вас както винаги : Недостатъкът на веществото под мозъчната кора, ако не достига при раждането,не достига до края на живота. Фройд
Приятен ден!
22.07.2020 16:56 / Отговор
сивата котка А когато 6 г. дете вика:"Оставка!", съвсем па не мога го приема. Девойчето,казало си приказката в "Референдум", дали можеше да направи разлика между протест и купон?
23.07.2020 08:12 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети