Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. България има закони и те трябва да се спазват най-вече от тези, които получават заплатата си от народа

Мрежата

България има закони и те трябва да се спазват най-вече от тези, които получават заплатата си от народа

България има закони и те трябва да се спазват най-вече от тези, които получават заплатата си от народа - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Десислава Йованович

Преди месец британският здравен министър подаде оставка, след като го снимаха без маска да целува колежка, с думите: „Тези, които създават правилата са длъжни да ги спазват".

А в българския сегмент от мрежата тия дни ври от хора, които „душа дават“ България да бъде правова държава и да се спазват законите... Ама за другите...

**

И като започна едно препитване - ама така ли е, или не е... Няма какво да се питаме - Република България има действащи закони - такива, каквито са. И те трябва да се спазват от всички. Най-вече от тези, които получават заплатата си от народа, за да гарантират спазването им. Отваряме справочника и четем:

https://www.lex.bg/laws/ldoc/521957377

Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.

***

Phillip Konowski: Когато властта не спазва законите, а изисква от другите да ги спазват, това значи, че не спазва обществения договор и се поставя над закона, което я прави нелегитимна, тъй като е власт именно според закона.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати