Рецепта за прогресивен млад градски кето маракуйник
Явор Драганов, коментар от Фейсбук
Като един прогресивен млад градски активист, аз реших да правя кето маракуйник
1. Настъргваме маракуята и овкусяваме с черимоя и пихтая.
2. В тиган стопяваме бадемова био веган мас и задушаваме маракуята със спирулина.
3. Когато редуцираме течността, добавяме щипка киноа и 50 грама безкофеиново соево лате макиато. В моя случай - евроатлантическо, от старбъкс, 14 лева чашката.
4. Изричаме няколко молитви към Гергин и добавяме кора от кумкуад с малко чиа (за аромат)
5. Счукваме половин слайс козунак от Савини.
6. Сипвате козунака в сместа и разбърквате.
7. Поръсвате кората с малко спирулина. Добавяте плънката и няколко парченца фъдж.
8. Поставяте баницата така, че килимът да е отдолу, а арката отгоре. Еднорогът трябва да е отляво.
9. Поръсвате с малко спирулина и осветявате така, както се осветяват забележителностите на София.
10. Вадите преди да изгори и се питате къде сте сбъркали.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/mrezhata/retsepta-za-progresiven-mlad-g/