Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Резултатите на изборите в Москва присъствено (вляво) и електронно/онлайн (вдясно)

Мрежата

Резултатите на изборите в Москва присъствено (вляво) и електронно/онлайн (вдясно)

От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек

Резултатите на изборите в Москва присъствено (вляво) и електронно/онлайн (вдясно). Червено за опозицията и синьо за управляващите.

В Русия правителството въведе и ползва електронното и онлайн гласуване. Никъде по света то не се счита за нещо надеждно, ползват го предимно режими като този на Путин и Мадуро. Нормалните държави не му вярват именно, защото можеш да постигнеш това, което виждате се случи онзи ден в Москва.

Само у нас тъкмо демократите, прозападните, продемократичните настояват за въвеждането му. Дали защото са прочели и проучили как стои въпросът навън? Не.

Защото съдържа думата „електронно“.

ВИдиотеният софийски демократ чуе ли „електронно“ в словосъчетание автоматично го мисли за нещо западно, прогресивно, модерно - прозрачно. Това е инстинктивен рефлекс на типичния 25-35 годишен демократ от големия град. Високоборазован специалист, с кариера и изтънчени вкусове, но задължително много тъп и зомбиран бот в политическите и социални теми.

Тъкмо затова и се вкарва неволно в ситуацията хем да мрази „режима в Русия“ и Путин, хем да настоява за въвеждане тъкмо на системата, която този режим ползва срещу своята демократична, градска опозиция. Защото просто съдържа думата „електронно“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема