Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Росен Елезов: Радев показа отвратителното си отношение към жертвите на комунизма

Мрежата

Росен Елезов: Радев показа отвратителното си отношение към жертвите на комунизма

Снимка:

В предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS вчера, в деня, в който се почитат жертвите на комунизма, известният режисьор Росен Елезов изрази мнение, че Радев е показал отвратителното си отношение към жертвите на комунизма, поставяйки знак за равенство между тях и техните палачи. Преди време Елезов направи филм за Георги Константинов - младежът, дръзнал да събори статуята на Сталин.

„Той неслучайно е избрал датата на изборите да бъде на католическия Великден, защото е скандална личност“, смята режисьорът. „За 6-те ястребинчета и за Гео Милев са правени филми, но никой не е правил за Илия Минев и за политическите затворници, които са неглижирани и ги няма в учебниците. Защо никой не поставя Георги Марков в учебниците? Ако трябва да се прави такъв филм днес, той би бил много мрачен“, категоричен е Елезов.   

Режисьорът допълни, че България носи нещастната карма на най-толерантното общество, спасило хиляди евреи, но и несправедливото клеймо на най-фашистката страна. Според него филмът за Георги Константинов не е мрачен, носи в себе си противоречие на пръв поглед, но и отдаденост към българската история и надеждата, че нещо може да се промени.

„Георги Константинов е изключителен ерудит, който притежава такива качества, чиито малцина притежават. Той е жертвал живота си, за да събуди хората, както Христо Ботев. И двамата са анархисти и са сходни като манталитет и философия. Взривявайки паметника на Сталин, Георги Константинов е искал да събуди хората от този жесток унес, в който са живели. Терорът е бил жесток по това време и ако хората се „събудят“, са щели да осъмнат с окови в софийските затвори“, казва още Росен Елезов.                                                                                                       


Коментари (14)

Страх и ужас! Как само ни гледа от снимката този!
02.02.2021 12:55 / Отговор
Анастас #

Нелицеприятен е - ДА ... с визия на Копанар и/или Кърдараш.

Нека НЕ забравяме обаче, че Малоумните Костовашки Минетчии от ДСБ

гласуваха за Мутрата Радев-Вън - да стане пРезидент ....

И същите тези Дръгалефци Насрани грасуваха и за Костинбродската Пача - Мая Мазолова да стане кметица на София. За Татяна Дончева - десен човек да споменавам ли .... !!??

(ъпдейтващо)
02.02.2021 13:14
Анастас #

и Малоумни Костоваци пойбааме

и ДеБъски Педерунгели пойбааме

като този отдолу:

(порнографски)
02.02.2021 13:18
ГЕРБ/БОРИСОВ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА.............................................................................................. КОЙ?
-Р. РАДЕВ-БЪЛГАРОУБИЕЦА, ФИГУРАНТ НА ЧЕРЕПА?
-К. НИНОВА-Г-ЖА ЛЪЖА?
-ХР. ИВАНОВ-НАСЛЕДНИК НА КОМУНИСТИ-ТЕРОРИСТИ?
-М. МАНОЛОВА-СЕСТРА ГАЛЕВА?
-ТРИФОНОВ-ЧАЛГА-МЕКЕРЕ?
02.02.2021 13:51
ГЕРБКП Най-големият страх на българите е да не дойдат комунистите, а комунистите 21 години не са падали от власт, сега управляват най-големите комунисти от ГЕРБ и съветската мутра Борисов. Какво значи комунизъм, което ГЕРБ вършат едно към едно:

Прахосване на държавни пари и национализация
Комунистите много обичат да харчат чужди пари. Експерти са в това. Ако комунистите са на власт, очаквайте от тях да строят всякакви инфраструктурни проекти с раздута цена. Например, комунистите биха строили магистрали по 40-50 милиона километъра. Комунистите биха направили и държавни бензиностанции. Печалбата не е от значение. Пазарните принципи също са за бунаци. Комунистите са по усвояването и разпределянето на пари на техни хора. Така работи комунизмът. Няма търсене, няма предлагане, има само преразпределяне - взетото от нас отива у тях.
02.02.2021 12:59 / Отговор
ГЕРБКП Култ към лидера
Комунистическият лидер е най-важният елемент в управлението на комунистите. Лидерът трябва да е смел и решителен. Комунистическите лидери действат с размах. Не се лигавят. На комунистическият лидер в българското общество се пада ролята на по-голям брат. Грижи се се за нацията, прави забележки на тулупите и мисирките, прегръща се с лидерите на други държави и обикаля страната. Държи всичко под контрол. Комунистическият лидер често кара трактор, джипка и всякаква техника. Всичко може, разбира и знае най-добре. Без комунистическият лидер държавата не може да съществува.
02.02.2021 13:00
ГЕРБКП Посредственост
Най-характерната черта на комунизма е посредствеността. Лидерът е велик, но останалите в партията са идиоти. Това е така, за да красят лидера. Представете си как излизат всички - лидерът е най-отпред, а посредствените партийни членове са зад него, наредени като слуги. На всички е ясно, че без лидера всичко е безсмислено. Около него са построени партията и държавата. На хората около лидера им се разрешава да говорят понякога, но не и да мислят. Ако прекалят с говоренето, спират им интернета. Не може да си комунист, ако не си посредствен. Комунизмът разчита на човешкото незнание. Когато си прост е лесно. Тогава само има комунизъм.
02.02.2021 13:00
ГЕРБКП Да не се изложим пред чужденците
Комунистите обичат да членуват в организации. Разбира се, членството им е бутафория. От далеч се виждат комунистите в международните организации. Те винаги са на последно място, опитват се да изглеждат важни, но обикновено са смешни. Винаги са най-прецакани. Това не е заради другите, а заради тях. Комунистите се прецакват сами. Това им е любимо. Причината е, че са тъпи. Това има и добри страни. Така държат властта постоянно. Когато не правиш нищо, лъжеш хората, че трябват да гласуват за теб, защото няма кой друг да свърши многото работа. Ама работа винаги ще има, когато никой не я върши. Ще има и заблудени хора да гласуват за тези, които с години не са пипнали нищо. Важното е да не се изложим пред чуждениците, работата друг път.
02.02.2021 13:00
ГЕРБКП Вътрешни и външни врагове
Врагове комунизмът има много. Всеки, който защитава свободата е враг на комунизма. Обикновено тези врагове искат да посегнат на най-скъпото. Това са жените и децата. Комунистическите врагове са хора и организации, които само се преструват, че са за образование, равни права и други такива глупости. Целта им е да откраднат българските жени и деца и да ги заведат в Норвегия. Голяма лъжа е и, че не трябва да се посяга на жени и деца. Комунистите знаят, че възпитанието иска шамари. Комунистите защитават правото на силните да бият слабите. На който не му харесва, да ходи на майната си. При комунизма е така. Комунистическата етика и морал са безкомпромисни.
02.02.2021 13:01
ГЕРБКП Хаос
Комунистите не обичат реда. Те обичат хаоса. Правовата държава и законността пречат на комунизма. Най-добре е институциите да не работят, хората да са объркани и да им се казва, че няма алтернатива. Всички лъжат. Всички са маскари. За комунистите е важно на хората да им е тъпо. Когато на тях им е тъпо, на комунистите им е супер. Комунистическата държава не иска много, за да функционира. Достатъчно е да има един инквизитор, който да плаши неудобните. Комунистите разчитат на периодичната репресия. Не може постоянно да тормозиш другите. Изморително е. Достатъчно е да арестуваш някого на няколко месеца. Не е нужно да го съдиш. Няколко репортажа и статии във вестника са достатъчни. Да има да се радват хората.
02.02.2021 13:01
Алоооу, ..."болшевишкият Трол", копейките ли ти намаляха, че те тресе стахановска тролска диария? Я си кажи, "високообразованата"мастия ли си , или обикновен Таракан! Защо ли ,само по Борисов сер'еш, а към болшевиките от Позитано...нито дума! Или ги споменаваш , само когато трябва да ги пришиеш към ГЕРБ? Тази "опорка" отдавна се е вмирисала, и се познаваш отдалеч!
02.02.2021 13:20 / Отговор
кесо Жалко, че хора като Росен Елезов, последователни демократи и антикомунисти, стават все по-малко на фона на неизброимата армия от комунистически и прокремълски пропагандисти, напълно обсебили публичното пространство в България.
02.02.2021 13:22 / Отговор
Водете си записки как се води комунистическа пропаганда и хибридна война. В защита на Радев - руската пионка. Червеният трол ГЕРБСП ви го демонстрира. Хиляди болшевишки тролове ви го демонстрират от много време навсякъде в интернет. Ще датат всичко от себе си в следващите два месеца как се подменя реалността. Искат да запълнят цялото информационно пространство с лъжа. Мислещите хора и демократите по дух са трудни са манипулиране, обаче. Не и този път
02.02.2021 13:26 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още