Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Рут Колева: Защо след като виждате колко хора са болни и колко хора умират, сте толкова безотговорни и нагли?

Мрежата

Рут Колева: Защо след като виждате колко хора са болни и колко хора умират, сте толкова безотговорни и нагли?

Снимка:

Рут Колева, Фейсбук

"Скъпи съграждани, сънародници, съселяни. Добре че е тая пандемия та да стане ясно ние що за просто племе сме. Ама верно. За хиляди години еволюция, ние някак по нашите ширини не сме разбрали, че носът е част от дихателния апарат. Или не, не сме прости, просто сме нагли. То си ни идва отвътре.

За 48 часа видях ТОЛКОВА МНОГО НАРОД с маска под носа НА ЗАКРИТО, че имам нужда да крещя с пълно гърло пред всеки пореден срещнат подобен индивид. Защо, бе хора? ЗАЩО? Защо след като виждате какво се случва и колко хора са болни и колко хора умират, сте толкова безотговорни и нагли? Защо като виждате, че болниците не смогват не си дадете малко СМЕТКА, че да си вдигнете маската с 3 сантима нагоре може да предпази вас и околните?

Вчера ми се наложи да отида до Техномаркет в мола и на излизане 3ма пъпчасали тийнейджъри се набутаха с мене в тясната въртяща врата без маски докато джвакат пържени картофи от Макдоналда. Бях толкова втрещена, че за малко да изляза със Е вратата. Възпитание и култура - 0.

По време на тази пандемия се начетох на всякакви тъпотии в българския фейсбук, от пишман политолози-qanon-конспиративно-обсебени-тръмписти до мрънкачи на всякакви нива за ковид, локдаун, 5G, билгейтс, сороз, защитници на оня малоумния доцент и какво ли още не. И да, гадно е всичко това. Мега гадно. Гадно е, че икономиката ни се срива. И на мене ми се работи и ми се изкарват пари и ми се пътува и ми се пее пак в Япония и Китай, ама това, което зависи от мен като личен принос да не допринасям за разнасянето на този (ама наистина) смъртоносен вирОс, го правя.

Бях на 4 континента по време на тая пандемия, без особено да го искам. Прекарах лятото 36 часа в пътуване със самолети и седене на летище, през цялото време с маска И шлем. Неудбно ли е? Доста. Проблем ли ми е? Не е, ако това ще опази мен и околните.

Аз съм твърдо За да затворят и заведения и барове и ресторанти и театри и кина и концертни зали. Това безобразно своеволие предните месеци с яко купончета и концертчета и събитийца се вижда до какво е довело, и не ми минавайте с "ама те в градския транспорт", като ви видях как тука всичките бяхте болни изведнъж, а предната седмица - сторита от барове и клубчета. Не мога да преброя даже колко много познати го минаха тоя Ковид. Дано сте здрави и сте ОК. Ама наистина, това останалото ми идва супер нахално и нагло и най-малкото, айде дигнете си ш*баните маски над носа поне."  

 


Коментари (12)

Рут Колева е поредната смръдла, която се мисли за кой знае какво
26.11.2020 18:49 / Отговор
До горния хейтър! "Коментарът" Ви няма нищо общо с темата!
Рут е напълно права!
26.11.2020 18:58
А де Изглежда че ти се мислиш за кой знае какво.В случая е напълно права Рут Колева.За сведение не я харесвам като личност.
26.11.2020 20:27
И аз имам същите наблюдения. Като го питаш къде се зарази, всеки вика вика „не знам”. Ако има социален профил и погледнеш - последната му активност са партита, дискотеки, групови прегръдки, постоянно присъствие на протести... А предпоследната интервюта на Мангъров, статии за Швеция, Слави и все такива. Но не знаят къде. Възрастните хора, за които вече няма легла не ходят на банкети, ресторанти и протести. Получили го като подарък от някой такъв безсмъртен купонджия. От някой, на когото да дали живот, треперили са над него и за когото са готови да си дадат живота за да спасят неговия. Отрочето им, обаче, не е склонно да се лиши и от едно забавление заради същото.
26.11.2020 20:07 / Отговор
кесо Отговорът на въпроса /риторичен разбира се/ на Рут Колева си е все същия - от глупост и простотия!
26.11.2020 20:53 / Отговор
По същата причина, ковид-контактния Фатмак отиде в Естония. Другите да не би са по-тъпи и по-нагли от него, я! Явно е, че не са.
26.11.2020 21:21
Очеларко Нека някой от умниците си сложи очила и после маска с закрит нос, че тогава да каже може ли да вижда (очилата са зсмъглени още с първото издишване). Или важното е да има маска, а дали ще вижда не е важно.
27.11.2020 14:54 / Отговор
Рай Уно Очеларко: еми аз съм доктор, нося очила и маска, понякога по 24 часа на денонощие на дежурства. Виждм си.
28.11.2020 07:15 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още