Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Самоуби се агент „Академик“

Мрежата

Самоуби се агент „Академик“

Снимка:

Чета и плача. В сайта си „Фрогнюз“ Огнян Стефанов предупреждава, че може да бъде „самоубит“. От прокуратурата, разбира се.

Сравнява се с Гео Милев и Йосиф Хербст. И тях така ги повикали във фашистката полиция и...не се върнали.

Стефанов щял да бъде „самоубит“. Или „катастрофиран“. Както основния свидетел по делото „Октопод“.

Мръснишките му намеци нямат край.

Сигнал за предстоящата разправа били показанията на основния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов, че Стефанов е играел като една от касичките на банкера-беглец Цветан Василев.

По този повод се сетих какво съм писал за Огнян Стефанов през 2015 г. Смятам, че е актуално и днес.

Мога да добавя само едно - агент „Академик“ всъщност отдавна се е самоубил...

В донос в сайта си „Фрогнюз” журналистът с агентурно минало в Държавна сигурност Огнян Стефанов прави мръснишки намеци за моите пари. Да се разследвало откъде били „милионите ми”. Да се разследвали и другите от кръга КОЙ – Гочева, Бозукова, Блъсков, Михнева, Беновска, Радославов…

Преди време изпитвах жалост към Стефанов. Все пак зверски пребит, полуинвалид. Сега изпитвам само погнуса.

Ясно е, че в гилдията ни няма светци, всички сме грешни. Този тип обаче е дъното, повярвайте. Преходът, който е извървял от редовете на комунистическата Държавна сигурност, където се е трудел с псевдонима „Академик”, до криминално-олигархичните структури, е особено ефектен. Безподобен.

Кариерата на Стефанов в услуга на мутрите е дългогодишна.

Да припомням ли след вечеря с кого и в присъствието на кого го пребиха? На наркобарона Брендо, ако някой е забравил.

Не съм чувал друг наш издател да е изпадал в трапезни отношения с въпросната персона, един от доказаните мафиоти в каталога на Интерпол.

Да припомням ли и че го пребиха в разгара на аферата „Опасните” – мръснишко-интригантски сайт, създаден, за да служи на едното лоби в ДАНС срещу другото? Говорим за епичния сблъсък Драшков срещу Алексей Петров.

Да припомням ли мерзостите в „Опасните” от сорта „Първанов спи с невръстна ученичка", публикувани анонимно?

Да припомням ли, че заради „Опасните" подслушваха журналисти и политици в операция „Галерия“? В случая бях лично потърпевш...

Да припомням ли, че лично Иван Костов в качеството му на шеф на парламентарната комисия за ДАНС обяви, че зад „Опасните” стои именно Огнян Стефанов?

Да припомням ли че сайтът му „Фрогнюз“ е източил държавния бюджет с повече от милион и половина лева? Държавното дружество „Слънчев бряг“ дало парите на „Фрогнюз“ за „реклама". Това стана по времето, когато покойният Младен Мутафчийски управляваше курорта.

После се оказа, че Мутафчийски е бил съдружник на Стефанов в сайта – журналистическата врътка на века!

Маджо, Маргините, Брендо, Мутафчийски…Това е приятелският кръг на агент „Академик”, с който той ентусиазирано се хвали.

Новото напоследък е, че смени гореспоменатите „достойни българи” с още по-достоен. Банкерът-беглец Цветан Василев, източил стотици милиони от фалиралата КТБ.

Огнян Стефанов лъсна от портиерските списъци с лични гости на Василев като един от най-често навестяващите го. Сега угодничи на Василев, като громи опонентите му в умело подбрана палитра от „опорни точки”: лошата прокуратура, подкупните медии, дежурната гад Пеевски, мафиота Борисов...

(Цяла книга-донос написа как е бил „живата връзка“ между премиера и Цветан Василев, как се опитвал да регулира тайно отношенията им...Кое е вярно, кое - интрига, иди проверявай, ако си нямаш работа)

Целта е прозрачна: Василев да отърве кожата, а покрай него и Стефанов да изкара още кинти. Ще му трябват, защото отскоро срещу него тече досъдебно производство за умишлен фалит на вестника му „Торнадо”.

И именно с този „богат” бекграунд агент „Академик” е заел позата на морален стожер, обсъжда чуждите пари, размахва пръст. Личи си старата закалка на Държавна сигурност. Човекът сочи „мафията“, призовава към „обединение срещу лошите“ - изпечен демагог.

Затова повтарям, потретвам… няма да се спра: нужна е спешна, светкавична лустрация на ченгетата от властта и медиите. Докато се бием КОЙ е на Пеевски, КОЙ на Прокопиев, КОЙ обслужва Борисов, КОЙ е сам юнак на коя, доносниците довършват своята мръснишка игра да разделят и насъскват. Игра, която сякаш няма свършване от Живково време насам.

Автор: Недялко Недялков

Източник: ПИК  


Коментари (1)

Христов Огнян Стефанов отдавна има дружба с фараон Цветан Василев, но щом е съгласен да продава своето достойнство срещу престъпно заграбени пари от КТБ – негов проблем!
11.06.2019 16:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още