Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Създателят на „Републиканци за България“ в Дупница акостира в партията на русофила Николай Малинов

Мрежата

Създателят на „Републиканци за България“ в Дупница акостира в партията на русофила Николай Малинов

Снимка:

Източник: Zonanews.bg

Георги Градевски, създател на „Републиканци за България“ в Дупница, на тези избори се оказа водач на листа за 10-ти МИР Кюстендил на партия „Възраждане на Отечеството” на разследвания за шпонаж в полза на Русия Николай Малинов.

„За област Кюстендил ще работя за връщане на руските икономически инвестиции за развитието на туризма и балнеологията, така характерни за градовете Кюстендил, Дупница и Сапарева баня“. Това е написал пред седмица в своя Фейсбук профил Георги Градевски.

Градевски е създател на „евроатлантическата партия“ на Цветан Цветанов и беше представен от самия лидер на РБ като човекът, който ще гради партията в Дупница и района. Сега се оказва, че  партийният проект на Цветан Цветанов е криптоплатформа за прокарване на руско влияние.

Впоследствие се оказа, че „евроатлантикът“ Градевски е силно просъветски настроен, защото на 9 май 2020 г. се появи облечен в съветска военна униформа.

След това се разбра, че майка му, Любов Георгиева, е рускиня. Забележете още нещо скандално – „евроатлантикът“ Градевски е цъфнал със съветска военна форма пред паметника на болшевишкия килър и масов убиец Васил Демиревски-Желю, ръководител на военното престъпление в Жабокрек, където шумкарите избиват ранени войници от германската армия.

Градевски беше арестуван през есента на м.г. за неизпълнение на полицейско разпореждане, а както впоследствие сe разбра, той е oтĸaзaл пpoбa зa aлĸoxoл и нapĸoтици пpи пpoвepĸa нa KAT, след като напуснал местна дискотека.

Днес Георги Градевски е на най-естественото си място - сред разследваните за руски шпионаж. Въпросът, на който Цветан Цветанов трябва да отговори е превърната ли е неговата партия в платформа за пласиране на агенти на ДС и скрити проруски елементи като Георги Градевски. Това е чутовен скандал, от който Цветанов няма как да се отърве с обичайните си словесни главоблъсканици.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още