Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Сега, когато държавата се заразява от главата, генерал Мутафчийски липсва

Мрежата

Сега, когато държавата се заразява от главата, генерал Мутафчийски липсва

Снимка:

Журналистът Красимир Крумов, Фейсбук

Генерал Венцислав Мутафчийски беше за мнозина българи обобщеният образ на българската държавност в ония дни от март до май. С униформата, с интонацията, артикулацията, цялостното "сценично поведение", с постоянния дебит на информация, идваща откъм управлението. Изнамирането му и поставянето му начело на НОЩ беше удар в десятката за властта.

Мисля, че докато беше на "сцената" остана верен на медицинския принцип "Primum non nocere" - не знам да е навредил на някого, със сигурност, това е мое убеждение, беше полезен да минем по-безопасно през първата и непозната вълна на коронавируса.

Сега, когато държавата се заразява от главата, а липсата на лидери-говорители и лидери-деятели се усеща все по-остро, генералът липсва. Това, което пиша, не е задочен отговор на един въпрос, зададен през мрежата тия дни, а констатация от случващото се през последните дни и седмици. 

Журналистът Цвета Кирилова, Фейсбук

Подигравахте се на ген. Мутафчийски, а?

Не зная дали някой още продължава да се смее, но определено не върви към по-весело!

Журналистът Цветан Фиков, Фейсбук

Предлагам, да се отказва лечение на хора отказвали да носят маска!

Преди да те приемат за лечение, да ти правят бърз преглед на профила в социалните мрежи. Ако си се изказвал против носенето на маски, ако за теб вирусът е измислена конспирация, да те оставят да се лекуваш с фейсбук и Гугъл тук е пълно с “лекари всезнайковци”, нека те да ти берат грижата с аспирин и чай по пижама!

Защо лекари да гинат заради магарета, защо да няма места в болницата за съвестните членове на обществото ни?   


Коментари (8)

За съжаление с Генерала се случи като "изгори, за да светиш" ...
27.10.2020 15:28 / Отговор
Мина Ние сме страшно непризнателни хора. И колкото по - посредствени сме, толкова повече намираме кусури на можещите,белким ги свалим на нашето ниво , та да се успокоим. На Генерала силата е в моженето , не в говоренето.Той продължава да работи , защото разбра,че е губене на време да се опита да вразуми неможещите.
27.10.2020 16:21 / Отговор
Дебелите кратуни на левичарите, които горят маски, приказват врели-некипели, бунтуват се срещу "затварянето" няма да уврат никога. Те са безнадежден случай. Хем ги е страх от вируса, хем ходят да горят маски и да правят бунтове..
27.10.2020 19:03 / Отговор
Тази вечер „майките” отслужиха заупокойна за децата починали в специализирани домове затворени през 2015 година.Чудят се вече ,какво да правят!Жадуват победа и власт,без маски и дистанция!КОЛКО СА ЖАЛКИ!
27.10.2020 20:59 / Отговор
. . . Просто надникът върви! Тези се занимават със всичко друго ,но не и със децата си!
28.10.2020 09:51
Надблюдател Не съм чул Мутафчийски да се е оттеглил от Щаба, май по-скоро не се явява пред камерите!
28.10.2020 09:52 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още