Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Секретен сътрудник „ВИКТОР” даде победата на евровота на БСП

Мрежата

Секретен сътрудник „ВИКТОР” даде победата на евровота на БСП

Секретен сътрудник ВИКТОР даде победата на евровота на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Социологът Юрий Асланов, член на БСП и бивш агент на комунистическите служби, откри сезона на социологическото баене за предстоящия през май евровот

Юлий Асланов, собственик и управител на социологическа агенция „Афис”, прогнозира победа на БСП на евроизборите, ако те се провеждат днес, пише сайтът Desebg.com.

Такива резултати показва социологическото изследване, проведено миналата седмица от „Афис”, на чиито резултати беше дадена гласност в сряда от почти всички медии.

Според изследването, ако евровотът, който трябва да се състои у нас на 26 май тази година, беше сега БСП го печели с 24,2%, следвана от ГЕРБ с 23% и ДПС със 7%.

Освен като социолог, завършил в Москва, Асланов е известен и като секретен сътрудник, вербуван от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА (военното разузнаване при комунизма, б.а.) през 1985 г. под псевдонима „ВИКТОР”, макар медиите днес да пропускат да отбелязват този факт.

Неговата агентурна принадлежност бе осветена от Комисията по досиетата през 2009 г. при проверката на печатните медии в качеството му на коментатор във в. „Политика”. Впоследствие при проверката на социологическите агенции през 2011 г. принадлежността му към РУ-ГЩ отново бе потвърдена.

Според изследването на социологическата агенция на Асланов междинните електорални нагласи в обществото в момента са изравнени и това се отразява на изравнените шансове на БСП и ГЕРБ на предстоящите евроизбори.

Самият Асланов, който е член на БСП, заяви днес пред Би Ти Ви, че с изследването си не помагал на лидера на БСП Корнелия Нинова, а просто такива били резултатите на анкетираните от агенцията му 1010 пълнолетни български граждани.

Преди две години по това време същата роля игра агенция „Галъп интереншънъл” и Андрей Райчев. Тогава при социологическите прогнози за предсрочните парламентарни избори през март 2017 г. за 44-то Народно събрание „Галъп” на известните социолози Андрей Райчев и Кънчо Стойчев „прогнозираше” отново победа за БСП с 28,7%, следвани от ГЕРБ с 27,6%.

Седмица преди изборите тази прогноза се увеличи на 3% в полза на БСП. Парламентарните избори обаче бяха спечелени от ГЕРБ с 33,5% срещу 27,9% за БСП.

Други подобни „социологически изследвания” в полза на БСП в предходните години е правил и социологът Кольо Колев от „Медиана”, заради което даже получи прякор „Червен Кольо”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

цоле а може и СИК да спечели
26.01.2019 11:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети