Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Шикерова брани сина на президента

Мрежата

Шикерова брани сина на президента

Снимка:

Отговарят ѝ: „Той сина си не може да възпита, държава ще управлява”

Журналистката Генка Шикерова разкритикува медиите, позволили си да публикуват информацията, че непълнолетният син на президента е участвал в незаконен купон. В момента подобни събирания са забранени заради пандемията. Според тиражираните информации младежът е бил прибран в полицията.

„Медиите могат да събират и разпространяват информация за личния живот на публичните личности без тяхно съгласие, но тази възможност не е неограничена. Условието това да се случва е, когато е налице значителен обществен интерес, който оправдава запознаването на обществеността с обстоятелства около техния личен живот.

Децата, хората с психични увреждания, жертвите на насилие, поради своята особена уязвимост, се ползват с по-висок праг на защита на личната неприкосновеност.

Страшна гнус е да размяташ името на дете, само защото баща му е президент. Предполагам тези, които са го писали (но не са се подписали) отглеждат деца светци“, написа Шикерова във Фейсбук.

Коментарите за написаното от нея в голямата си част изразяват несъгласие с твърдението, че обществеността трябва да бъде държана в неведение за действията на президентския син.

„Що за арогантност? Той сина си не може да възпита, държава ще управлява? За справка вижте дъщерите на Обама. Десет години перфектно държание. Такива личности отговарят с цялата си рода!“

„Мислите, че в друга държава, ако син или дъщеря на президент извършват такова нарушение на правилата, и то по такъв нагъл начин, журналистите няма да го съобщят?“

„Разбира се, че има значителен интерес към това как човекът, който се смята за безгрешен, възпитава децата си. Опитвате се да го защитите, но се питам как щяхте да реагирате ако беше син на Борисов. И за какво дете говорим, което е в заведение, затворено по време на пандемия? Да си мълчим всички и да ги оставим да се качат пияни в колите си...“

„Децата на номенклатурата ползват ли някакви морални или правнооправдаващи привилегии? Техният разрешен и допустим праг за нарушения по-висок ли е?“, гласят част от отговорите.

Шикерова, за която не е учудващо, че защитава сина на Радев, в момента работи в TV1. Неофициално зад предаването ѝ стои видният опозиционер Илиян Василев.

„Въпросните пасквили не отговорят на елементарни журналистически правила за писане. А сравненията и упреците ви са повече от безпочвени“, отговаря журналистката на несъгласните с нея.  


Коментари (27)

цитат Упорито всякакви говорещи глави се опитват да ни убедят, че трябва да избираме между Радев и Борисов, между ГЕРБ и БСП.
Упорито ченгето от ДС Таско Ерменков и другите ченгета от БСП твърдят, че те са единствената алтернатива на ГЕРБ и Борисов.
Упорито ние няма да се вържем на тая лъжа.
Фалшивият избор "Борисов или Радев" е като избор дали да се застреляш или да се обесиш, докато на теб ти се живее.
Фалшивата дихотомия "ГЕРБ или БСП" е като избор между ези и тура - монетата е една и съща.
08.02.2021 10:27 / Отговор
цитат ЕРБ гласуват леви закони, предлагат държавни бензиностанции и предлагат ВНС, точно както правеха комунистите, а техен основен публичен говорител е Георги Марков - ченгето от ДС с псевдоним Николай, което лично спря лустрацията като конституционен съдия през 1999 г.
БСП са всичко друго, но не и модерна европейска лява партия - най-много техни депутати са щатни сътрудници на ДС.
И двете партии са държани за каквото си имат от Доган и Пеевски.
И двамата политици, както и двете партии не спират да правят всякакви реверанси към Путин и Ердоган - двете най-големи геополитически заплахи за България.
Та няма избор между Радев и Борисов.
България има шанс да започне европейското си развитие само и единствено без тези двамата начело на държавата.
Те не са алтернатива, защото Росенец показа, че са напълно зависими от Доган и Пеевски.
08.02.2021 10:27
Дундьо Да ви имам алтернативата на Герб и БСП: Мравучкащата лъжкиня от Костинброд, Гнома-генерал от ДС, Ристю Бойкикев-уж десния хубавец, Славуца-Чалгаря на мутрите, Раданчо и Милиончева-лявото антибългарското лоби, триото на идиотите, боеца Копейкин... избор като за олигофрени.
08.02.2021 10:47
до предишния Да, трябва да си олигофрен, за да не предпочиташ крадливите комунисти от ГЕРБ и БСП и вместо това да настояваш за реформи.
08.02.2021 11:02
Емилчо, Пак ли си ни набутал "внушението" ,как ГЕРБ и БСП били едно и също! Когато БСП /и синьо-червената мъгла/, държавата винаги е във фалит , а при ГЕРБ държавата се развива ,и е достоен член на ЕС! Странно, как сер'еш нон-стоп поГЕРБ, а даже и не смееш да си кажеш в чий хор пееш! Жалък си! Гейоете като Рада Дълбоката, Ристю-трътката и Танас ли ще не завлекат към Европа?
08.02.2021 11:38
до предишния В какво се развива държавата при управлението на корумпираната мутра Борисов освен, че сме най-корумпирана страна, без свобода на словото в медиите, като при Ердоган и Путин, с най-голяма смъртност, най-бедна и т.н Това ли е твоята гордост, платен герберски троле? Засрами се, за няколко рубли и се продаваш, толкова ли ти е евтино достойнството?
08.02.2021 12:11
Покажи всички
Дундьо До предишния. Да, има нужда от много промени, особено в съдебната система, но гореизброените, начело с ристю проваления адвокат, няма да ги направят, само ще открадна всичко възможно, ще подпишат неизгодни за България договори и ще ни докарат до финансов фалит, като при Виденов. PS в списъка забравих да напиша и новоучредените партии на Цв.цвък и Черепоидите. Тях ли предпочиташ?
08.02.2021 11:08 / Отговор
до предишния И като викаш, че трябвало промени в съдебната система и в същото време подкрепяш ГЕРБ и БСП, които бламираха съдебната реформа. Не ти е лесно да си тъп, наистина.
08.02.2021 12:12
ти не си предишен, а излишен Кой казва, че трябват промени в съдебната система? Престъпниците и техните прислужници! Не, мерси! След двата реда сълзи и три сополи за собствениците на заведения по Витошка, не е зле да започне силен стрес и за некои кантори! Не ли?
08.02.2021 12:36
Говедото не може да стане кон! Реформи в СЪДЪТ не са правени и никой няма намерение да прави!Всичко корумпирани практики са от там,но погледите се отклоняват към прокуратурата,при това от доста време насам!Не се хващаме на въдички от за по 5 лева вече!
08.02.2021 13:06
Цитата смята ,че тука има фенове на изброените от Дундьо само ,че те не четат Tribune вашите гледат чалгаря и подобните,а тука са мислищите които няма да ви се вържат,тъѝ,че напъните са ви напразни
08.02.2021 11:17 / Отговор
Z "Да, трябва да си олигофрен, за да не предпочиташ крадливите комунисти от ГЕРБ и БСП и вместо това да настояваш за реформи." - казва "до предишния".
Най-меко казано това твое изречение е дървена философия, ще рече - нищо не казва. Значи вместо "крадливите комунисти", ти предпочиташ "да настояваш за реформи". Ами настоявай си колкото си искаш. Важното при настояването са три неща - първо, за какво конкретно настояваш, реформи е мнооого широко понятие; второ, пред кого настояваш за конкретното нещо и трето, кого визираш като субект да ти изпълни настояването. Цяло лято ви задаваха въпроса: "Като си тъгне правителството, тогава какво?" И отговорът беше повече от дебилен - тогава ще му мислим. Струва ми се, че мисленето не ви е силна страна. Добри сте във вдигането на шум, в о*ирането на площади и сгради, но здрава логика и мислене от вас не се видя.
08.02.2021 11:30 / Отговор
ФИЛИП ГЕОРГИЕВ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНЕ ТАКА. САКЪН, НЕ ПИПАЙТЕ КОЧИНАТА. ТАКА НИ Е ГОТ. С ТИКВАТА, КАСКЕТА, ПКП И ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА.
08.02.2021 11:38
. . . Само плюе и с"ере по ГЕРБ ,и даже и не смее да си признае в чий хор пее /ще се посмеем/! БСП ги споменава само когато трябва да ги прилепи към ГЕРБ! Обикновен помияр, който усмърдява форума!
08.02.2021 11:42
Буй Не, не ни е съвсем гот, понеже това, дето се задава под формата на излъскана до съвършенство демагогия - Маджото, Гнома, Чалгаря, Галева, Смрадливците, Фатмака и Техноимпексова, плаши хората повече от цунами! Такива като тебе дори не си давате сметка колко отвратителни сте, направо гнусари!
08.02.2021 11:49
Z Филипе, аз приканвам да кажете какво КОНКРЕТНО искате като промяна и кой очаквате да я свърши тази промяна, а ти пак лозунги издигаш. Обикновено, когато човек е наясно какво точно иска, то той няма проблем да го формулира.
08.02.2021 12:38
Стоян Тоя президент ще ми говори нов морал, за светлини в тунели за ценностни системи на общество, а неговото семейство, да прави каквото си иска. Прикри баща си с катастрофа, любовницата пазари дрешки и гази правила, сина му нарушава общесвен ред, дъщеря му показва средни пръсти, ее това ли новият морал.
08.02.2021 12:40 / Отговор
кесо Ама тука има голеееема разлика, бре ора. Коги например в окръжението на Румбата прокуратурата разкрие гнездо на руски шпиони или пък баща му и сина му направят гаф тогава става дума за "дребна човешка грешка" /сгрешили ората, на всеки се случва/. Ама коги става въпрос за противници на Румбата такива работи са "престъпление" което "доблестната" и "принципна" комунистическа пропаганда машина тръби от сутрин до вечер и обратно за "нечувани престъпления". Ако не вервате питайте "най-големите авторитети" по въпроса - Шекерчето, Сашо, Академика, Мая Шизофренията, Курни Параноята, Бай ви Ристю и джобния генерал, тримата глупаци и Гошо Лайното.
08.02.2021 13:01
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още