Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Шкварек: Има огромната разлика в качеството на политиците в ДБ от една страна и ПП от друга…

Мрежата

Шкварек: Има огромната разлика в качеството на политиците в ДБ от една страна и ПП от друга…

Шкварек: Има огромната разлика в качеството на политиците в ДБ от една страна и ПП от друга… - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек

Каквото и да е мнението ви за Христо Иванов, в политически аспект не вярвам, че можете да отречете, че този човек е видимо най-интелигентният от лидерите в либералното пространство.

Веднага след загубата на изборите Иванов умело се изтегли на заден план. Остави Асен Василев и Кирил Петков да правят гаф след гаф, да дават прибързани изявления, да се червят и излагат на срещите с ГЕРБ. Иванов прецени, че е по-добре да стои максимално отдалечен от случващото се. Забележете, как не проговори и една дума на някои от официалните срещи с ГЕРБ. Седеше на масата, но мълчеше, докато Петков заекваше, а Василев се червеше. Христо Иванов направи всичко възможно петното от случващото се да не полепне и по него.

...и се завърна на преден план в секундата, в която ситуацията се обърна, а темата с Гешев отново стана водеща. Вчера той проговори и застана на преден план по време на изявлението на коалицията - за първи път от изборите насам. Точно тогава, когато ситуацията се обръща. Точно тогава, когато темата с Гешев и прокуратурата - неговата запазена марка и кауза, е отново център на внимание.

Всичко това показва изключително развит политически нюх и далновидност. Показва и търпение. Неща, които напълно липсват у тежките политически аматьори Петков и Василев.

Колкото и да не харесвам демократичната общност, целите, възгледите и активистите им, не мога да не забележа огромната разлика в качеството на политиците в "Демократична България" от една страна и "Продължаваме Промяната" от друга. Едните са подготвени, дългогодишни политици и общественици, разбиращи процесите. Другите са потресаващи аматьори, събрани през есента на 2021-ва от кол и въже, от старт-ъпи и "бизнес клъстери", за да запълнят листите на Петков и Василев.

Това, впрочем, за нас - противниците на либералния проект за бъдещето значи, че ДБ са всъщност по-големият враг в дългосрочен план, макар и по-малък партньор в коалицията им за момента.

А ако бях от демократичната общност, вместо от статуквото, щях искрено да съжалявам, че Василев и Петков изтласкаха Христо от лидерството на целия проект. Човекът е с редки за политиката качества и трудно ще бъде заменен като лидер, след като догодина се пенсионира в Европарламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети