Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Шкварек: Някое либерално фанатиче е решило да скверни църквата „Св. Георги Победоносец“

Мрежата

Шкварек: Някое либерално фанатиче е решило да скверни църквата „Св. Георги Победоносец“

Снимка:

От профила във Фейсбук на Кристиян Шкварек - представител на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България

"Направих тези снимки преди секунди - някой е надраскал църквата "Св. Георги Победоносец" на петте кьошета с феминисткия лозунг за аборта "Моето тяло моите права".

В България абортът е легален от 1956-та година, като соц властите го промотират до степен, до която достига над броя раждания в края на 60-те.

Днес продължава да е легален и абсолютно никакъв сериозен обществен или политически дебат не се води за неговото криминализиране.

С други думи - това изобщо не е казус в обществото ни, но някое либерално фанатиче е решило да скверни храм с него. Както повтаряме от много време насам - прогресивизмът е болест. За съжаление тя се разпростира у нас вече с особени темпове."  

 


Коментари (2)

Stefan Безбожието вършее по цялата земя. Светото Плавославие приема, че няма неверие, има невежество по основите на вярата. Не са лоши хората ни, но са апокалиптично невежи по основите на вярата. Но така е, тези времена са предсказани, не се различава прогресивно от прогресистко, а най-тъжното е, че вече приемаме това за норма. В падащия самолет атеистите чудно намаляват и клонят към нула. Нека и ние не научаваме големите истини по трудния начин. Кажете на някого, че тялото му не е негово, а дар Господен, за който трябва да се грижим подобаващо. И може и да ви отпере юмрук. Кажете му, че децата не са негови, а на Бога, и пак ще ви се присмее или поругае. 200 хиляди двойки имат репродуктивни проблеми. Всеки ден полагат усилия да имат рожба. Но Друг решава кое, кога и как. Ние може да си се чукаме, но да вдъхне деятелна жизненост на материята може само Създателят. Затова децата са Негови, а нам е поверено правото и задължението добре да ги отгледаме здрави, силни, възпитани.
25.11.2020 12:26 / Отговор
Stefan Из За прогреса, НИКОЛАЙ БЕРДЯЕВ
”Теорията на прогреса не е обърната към разрешението на човешката история във вечността, зад самата история, а допуска разрешимостта на този проблем вътре във времевия поток на историята, в определени моменти от времето, които по отношение на всички останали се явяват всепояждащ вампир, защото бъдещето се явява опустошител на миналото, негов убиец. Идеята за прогреса гради своето упование върху смъртта, не вечния живот, не възкресението се оказва прогрес, а вечната смърт, вечното изтребление на миналото от бъдещето, на предишното поколение от следващото. Всеразрушаващото блаженство настъпва в някакъв момент от бъдещето, а всеки момент от време в бъдещето е разкъсан, дробен, е унищожаемо и унищожаващо — унищожаемо минало и унищожаемо бъдеще. Това противоречие на времето прави негодно и порочно цялото учение за прогреса.”
https://www.pravoslavie.bg
25.11.2020 12:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още