Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Шок: „Консерваторът“ Радан Кънев подкрепя Антифа в САЩ

Мрежата

Шок: „Консерваторът“ Радан Кънев подкрепя Антифа в САЩ

Снимка:

Текст на Lupa.bg

Представителят на Демократична България в Европарламента и част от групата на консерваторите в институцията Радан Кънев е гласувал "за" приемането на резолюция от Брюксел в подкрепа на протестите отвъд Океана, стигнали до умопомрачителни мащаби и унижения за бялата раса, европейските ценности и до вандализъм срещу културата и изкуството, дело на създателите на САЩ.

Оказва се, че миналата седмица, наред с либералите и социалистите, Кънев е дал и своя глас "за" текстовете, според които ЕП утвърждава, че: "Животът на черните наистина има значение, осъжда смъртта на Джордж Флойд, както и всички форми на расизъм и омраза, дискриминация, призовава властите на Съединените щати да предприемат решителни стъпки за справяне с расизма и неравенствата в страната, намиращи израз в полицейската бруталност, и подкрепя последните масови протести в европейските столици и градове срещу расизма и дискриминацията след смъртта на Джордж Флойд".

Справка от гласуването в Брюксел сочи, че само патриотите Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са се противопоставили категорично на приемането на тези текстове. А представителите на ГЕРБ са гласували "въздържали се". Буди известно недоумение защо дясната Ева Майдел също се е присъединила към вота "за" заедно с колегите си от БСП и ДПС.

Коментарите в социалните мрежи за гласуването на Кънев "завряха" едва днес, след като се появи разбивката по "цветове". А дори закърмени с дясната политика негови симпатизанти публично се отричат от гласуванията си в полза на ДБ, пратили бившия лидер на ДСБ в Европарламента.  

Lupa.bgLupa.bg

 


Коментари (3)

кесо Безумието разразило се след смъртта на дрогирания престъпник Флойд, оказал яростна съпротива на полицията, изглежда започва да се прокрадва и у нас. И ако за "родните" червени поклонници на побеснялата и озверяла тълпа, които доволно потриват ръце и се радват на "развалата" на омразната им Америка това е нещо обяснимо, то е напълно недопустимо интелигентни хора като Радан Кънев и Ева Майдел да не разбират /или да се правят, че не разбират/ за каква широкомащабна и отлично организирана провокация към демократичния свят става дума.
04.07.2020 10:45 / Отговор
Komunist-konservator...a ha ha Комунисти,сър!
04.07.2020 20:37 / Отговор
Джедай Тотю Е, Раданчо се надява на изобилна благодарност от страна на бунтуващите се, изразена с черни керестета в известното му селфи! Ми всеки си гледа интереса! А на нас ни е интересно дали евродепутатите от ДПС се имат за черни? И, ако е така, кога ще бутнат Панорамата в Плевен или паметника на Шипка?
05.07.2020 11:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още