Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Сиди го е срам от Паси, който поиска да скопим българския лъв

Мрежата

Сиди го е срам от Паси, който поиска да скопим българския лъв

От Фейсбук профила на Александър Сиди от ВМРО

Аарон Ицхак Папо, Мордехай Моше Авталион, Нисим Шеломо Гадоло, Пинхас Авраам Б. Езра.

И още много други. Герои, българи, български евреи, загинали във войните за национално обединение в началото на миналия век. Хора, които са прославили своите имена на плочите и на бойните полета, където са изписани героите на България.

Български евреи - герои, които се бориха за защита на онзи същия български лъв, който един друг мой сънародник тези дни си позволи да поругае. Соломон Паси каза, че е време да бъде скопен българският лъв.

Аз искам да му кажа само едно нещо - срам ме е от Вас! Българските евреи ни е срам от Вас и от това изказване, защото то не е нищо друго, освен показване на това колко продажна може да е една душа - без значение дали е еврейска, българска или арменска или каквато и да било друга.

Да се продадеш по този начин, да хулиш родината си, да хулиш онази държава, която успя да спаси 48 хил. български евреи, които не прати в лагерите на смъртта, защото не разбра защо трябва да убива своите сънародници евреи. Да хулиш онзи горд български лъв, за който са загивали твоите сънародници преди близо 100 години.

Срам ме е от Вас, г-н Паси!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети