Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Симеонов: С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо?

Мрежата

Симеонов: С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо?

Петко Симеонов, учен, писател и политик, съучредител на СДС

Изгледах интервюто на Петър Илиев пред НТВ. Изчетох мнения във Фейсбук. С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо?

Петър Илиев се представи като копие на Бойко Рашков - всичко при него е законно, няма никакво правно основание за укор, щом е законно уредено, значи е морално, никакво чувство за вина, атакуван е по политически причини.

Готови от БСП, ДБ и Мая и други да гласуват, ако ги питат, Бойко Рашков да бъде министър, но не и Петър Илиев. Та Петър Илиев е образован, млад въздържател, не страда от логорея и не личи да има фиксации, няма минало преди 10-и, няма участие в прехода, но е Оправен. Инфантилна беше хвалбата му, че е роден на жълтите павета и че е бил пълен отличник в училище и Университета. Бил завършил "първа английска". Ако имаше диплома от Харвард, и нея щеше да ни размаха.

Нарцис или амбициозен младеж в стрес?! Не мога да преценя.

Иначе енергичен, умен, компетентен, готов за битки, контактен на международно равнище, не приема ролята на губещ. Слави Трифонов, който го познава много добре, твърди, че е "смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг." Защо да не вярвам на оценката му, а да се осланям на няколкоминутно впечатление от телевизионно интервю?!....

Ако бъде избрано правителството на ИТН с този деец, а не с друг, прогнозирам, че предстои сериозен преглед на дейността на последните правителства. Предходните министри на вътрешните работи, пък и другите министри, ако са газили лука, има от какво да се притесняват.

Румен Радев май няма да има втори мандат, вътрешните борби в БСП рязко ще спаднат, а в чия полза, знаят запознатите. Грижи ще имат някои бизнес кръгове.

Трябва да имаме редовно правителство! Да се сложи край на паникьорските назначения!  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още