Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Симеонов: С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо?

Мрежата

Симеонов: С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо?

Симеонов: С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо? - Tribune.bg

Петко Симеонов, учен, писател и политик, съучредител на СДС

Изгледах интервюто на Петър Илиев пред НТВ. Изчетох мнения във Фейсбук. С изненада виждам, че има хора, които харесват Бойко Рашков, а са нервни от Петър Илиев. Защо?

Петър Илиев се представи като копие на Бойко Рашков - всичко при него е законно, няма никакво правно основание за укор, щом е законно уредено, значи е морално, никакво чувство за вина, атакуван е по политически причини.

Готови от БСП, ДБ и Мая и други да гласуват, ако ги питат, Бойко Рашков да бъде министър, но не и Петър Илиев. Та Петър Илиев е образован, млад въздържател, не страда от логорея и не личи да има фиксации, няма минало преди 10-и, няма участие в прехода, но е Оправен. Инфантилна беше хвалбата му, че е роден на жълтите павета и че е бил пълен отличник в училище и Университета. Бил завършил "първа английска". Ако имаше диплома от Харвард, и нея щеше да ни размаха.

Нарцис или амбициозен младеж в стрес?! Не мога да преценя.

Иначе енергичен, умен, компетентен, готов за битки, контактен на международно равнище, не приема ролята на губещ. Слави Трифонов, който го познава много добре, твърди, че е "смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг." Защо да не вярвам на оценката му, а да се осланям на няколкоминутно впечатление от телевизионно интервю?!....

Ако бъде избрано правителството на ИТН с този деец, а не с друг, прогнозирам, че предстои сериозен преглед на дейността на последните правителства. Предходните министри на вътрешните работи, пък и другите министри, ако са газили лука, има от какво да се притесняват.

Румен Радев май няма да има втори мандат, вътрешните борби в БСП рязко ще спаднат, а в чия полза, знаят запознатите. Грижи ще имат някои бизнес кръгове.

Трябва да имаме редовно правителство! Да се сложи край на паникьорските назначения!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети