Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Галерия“: Лобист на Цветанов спипан с €250 000 подкуп

Мрежата

„Галерия“: Лобист на Цветанов спипан с €250 000 подкуп

Галерия: Лобист на Цветанов спипан с €250 000 подкуп - Tribune.bg

Огромен скандал завихриха двама депутати в Германия, които бяха обвинени заради корупционна афера със защитни маски.

Николас Льобел от ХДС и Георг Нюслайн от ХСС са уличени, че са получили шестцифрени суми като комисиона за посредничество при закупуването на защитни медицински маски. И това се случва по време на пандемията от COVID-19, при която доходите на много германци намаляха, съобщава вестник „Галерия“.

Николас Льобел беше и е един от основните лобисти на партията на Цветан Цветанов в Германия и неговите възхвали в полза на „Апартаментчика“ и до днес могат да се прочетат и видят на сайта на Евро-атлантическия център за сигурност.

В резултат на аферата Льобел и Нюслайн напуснаха партиите на 8 март. Фирмата на Николас Льобел е получила комисиона за посредничество при сключването на договори за маски между доставчик от провинция Баден-Вюртемберг и две частни фирми в Хайделберг и Манхайм – става дума за хонорар в размер на 250 000 евро.

Самият Льобел го потвърди още на 5 март. Заради скандала политикът от ХДС освободи мястото си във Външната комисия на Бундестага. Малко по-късно обяви, че ще напусне парламентарната фракция на ХДС/ХСС, а от края на август вече няма да е и депутат, нито пък ще се кандидатира отново за влизане в парламента. След силен политически натиск обаче той вече подаде оставка като депутат и напусна партията си.     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети