Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Слави Трифонов иска прокуратурата да обвини проф. Мутафчийски

Мрежата

Слави Трифонов иска прокуратурата да обвини проф. Мутафчийски

Снимка:

Ръководителят на щаба излъгал: нямало трупове и Ад

От Фейсбук профила на Слави Трифонов

Днес стана ясно, че брифингите на Националния оперативен щаб спират, с което ефирът на националните телевизии ще осиротее.

Да, брифингите спират, но остават множество незададени въпроси. Неудобни въпроси. Един такъв неудобен въпрос беше зададен днес на ген. Мутафчийски от моя колега в „7/8 Ти Ви“ Станислав Балабанов. Въпросът беше ще понесе ли ген. Мутафчийски морална отговорност за думите си, че хората ще измрат, че яко ще измрат.

Повтарям – морална отговорност. Защото наказателната отговорност по член 326 за всяване на паника не е работа на ген. Мутафчийски, той няма как сам да се накаже. Наказателната отговорност трябва да му бъде потърсена от прокуратурата за „серия от изявления, будещи неоснователна тревога у гражданите в условия на извънредно положение“.

Всъщност, обвинение с точно такива мотиви прокуратурата повдигна на фармацевта Асена Стоименова, само защото тя е имала неблагоразумието да алармира за вероятността от недостиг на определени лекарства в условията на извънредно положение. Значи, ако говориш за евентуален недостиг на лекарства – има обвинение, ако си премиер или шеф на Щаба и говориш, че ще дойде Адът и хората яко ще измрат – няма обвинение.

Та, днес генерал Мутафчийски беше попитан за моралната отговорност. От отговора му стана ясно, че той не просто няма никакво намерение да поеме морална отговорност, но той дори не иска да се извини. Да постъпи чисто човешки. Като лекар.

Този човек, както и министър-председателят Бойко Борисов, продължават да не разбират колко страшни и опасни са последствията от паниката, която създадоха у хората. Защото НОЩ всяка сутрин ни съобщават броя на заразените с коронавирус, но не ни съобщават броя на хората, развили тежки депресивни състояния, вследствие от насаждания страх. Не ни съобщават и колко тежкоболни хора или хора със симптоми на други заболявания, а не на КОВИД-19, се страхуваха да отидат в болница, защото може да се заразят от коронавирус и „яко да измрат“.

И понеже съм сигурен, че генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски и генерал министър-преседателят д-р Бойко Борисов вечер си лягат с мисълта, че са спасители, ще им разкажа един виц. Един си вървял по улиците в София и видял как друг ръси със сол, и го попитал:

-Ти защо ръсиш с тая сол?

А оня му отговорил:

-Ръся против крокодили.

Другият казал:

-Че това е България – тук няма крокодили!

А оня му казал:

-Ами, няма, защото ръся със сол!

Вярвам, че генералите са дотолкова интелигентни, че да разберат какво точно искам да им кажа.

Във видеото по-долу ще видите и как реагират т.нар. „журналисти“ на зададения от Станислав въпрос. Ще видите как се реагира, когато въпросът не е тип „Влияе ли тамянът на коронавируса?“  


Коментари (19)

Въобще не мога да разбера, защо обръщаме внимание на този. Не му ли виждате лицето. Дали да не го пратим на лечение?
04.06.2020 16:16 / Отговор
Киро Бизона Учиндоският дръвник е толкова нескопосан, че изобщо не му идва на ум как с това си тъпанарско изказване загуби поне 30-40% от евентуалния си електорат. Тези хора може и да са чалгари, ама и на тях им се живее и са наясно със заслугите на проф. Мутафчийски, те и техните семейства да не дават излишни и невинни жертви по време на пандемията от коронавируса!
04.06.2020 18:27 / Отговор
Миро Не съм и очаквал някой да поеме отговорност за целия цирк. Не очаквам и прокуратурата да им потърси отговорност..... Но..... очаквах МИСИРКИТЕ да защитят "идолла" си....
04.06.2020 19:35 / Отговор
k Кой цирк?
04.06.2020 20:03
Какъв цирк Това дето не само Мутафчийски опазиха народа що годе жив, а не като в някои държави в Европа, Южна Америка, русия където мъртвите от този вирус ги ринеха с лопати хиляди трупове всеки ден!Това, че сме опазени от мерките им/му е цирк ли!?!?Баси народа изкуфял, пфуууу!!!!!!
05.06.2020 18:25
Гневна Лично генерал Мутафчийски покани журналиста Балабанов като доброволец да посети ВМА , без да върши нищо,само да гледа.Защо умникът не прие , тъкмо щеше да има наблюдения от първа ръка.Защото нямат интерес да видят истината. Те просто искат да свалят правителството, пък какво ще правят после.... бог знае.Те - не.
04.06.2020 19:45 / Отговор
Баба ти Интересно защо четете и следвате Слави, след като не го харесвате? Или като тролове сте задължени да си заработите паричките?
04.06.2020 20:57 / Отговор
Нико Ами то ако ние не го четем и следваме няма кой ! Тия от концертите му те са по мохабета не че много го харесват
04.06.2020 23:57
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още