Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…

Мрежата

Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…

От Фейсбук профила на анализатора Петър Велков

Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с Турското робство. В изявление, гледащ сериозно, говорещ намусено с паузи (защото това е достатъчно, за да спечелиш симпатизанти у нас) той заяви:

„Турците са били епидемиологичната обстановка“, „те са били пандемията, която е завладяла Баланския полуостров. Ботев с Радецки нямаше как да слезе на бреговете, ако беше спазвал правилата на турския оперативен щаб. Ботев не е знаел, че народът е бил карантиниран. Карантиниран от собствения си страх“.

Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение към българската история, към българските герои. Показа неразбиране на елементарни принципи на управлението, на демокрацията, на Правото и на медицината.

 Да сравняваш елементарни неща, които се изискват от теб по време на пандемия, с това какво е трябвало да изтърпят в историята българите и човечество е висша форма на наглост и безхаберие…

„Трябва да бъдем господари на собствената си съдба. Да сме си решавали дали ще стоим вкъщи, дали децата ще ходят на училище.“ Той се присмя на Германия и немския народ... че били дисциплинирани, спазват законите и щели да се ваксинират. Попита дали „та те, германците знаят ли коя е Райна Княгиня, чува ли са за Левски, Ботев...свободата е най-важна.“ Никой нямал право да ни взема свободата по какъвто и е да повод! Та той призовава за неподчинение и неспазване на законите... пуснете си CNN, за да видите до какво може да доведе това... а по време на пандемия цената е още по-огромна - хиляди човешки животи....

Свободата била по-важна от живота. Не, г-н Трифонов, животът е преди всичко. 15 000 човека починаха заради пандемията в България само за последните 10 седмици и записахме рекордна смъртност от 70 години. Умряха много повече хора отколкото по времето на едни от най-кръвопролитните войни за нас. И не, всичко това се случи не само в България, а в цял свят. Само заради безхаберието на индивиди като Вас. Заради идиотизъм, псевдопатриотизъм, популизъм, липса на елементарна функционална грамотност, липса на човещина.

Ако смятате, че този човек с такъв популизъм, липса на елементарни умения и познания за управление, ще може да направи нещо за вас… много ми е тъжно… а екипът му от “експерти“ е по-зле и от него…  


Коментари (13)

Тартаковер Не знам този анализатор ли е, или е онова с две букви "Л" по средата ? Ботев не е знаел, че народът е бил карантиниран. Карантиниран от собствения си страх“. Дали този е прочел "Под игото" ? Едва ли. Иначе щеше да знае какво е написал Вазов в епилога.
За информация на такива бездарници,трябва да се каже, че сценаристите на Трифонов са завършили Националната гимназия за древни езици и култури със статут на лицей към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преди другите си образования. Така че едва ли ще допуснат примитивни грешки.
За разлика от журналисти, които омаскариха професията и заеха достойно последните места в нея. Само в едно е прав този "анализатор". В избора на медия, където да публикува. Тук всичко минава, нивото е всеядно към бълвоча от истини овъртолени в лъжи...
07.01.2021 14:46 / Отговор
навсякъде размазваш гадна тролска слуз, тартаконещо..
07.01.2021 14:55
Бедний ми, бедний Тартакович! Тартакович като сущ стахановец се бие надлъж и нашир, под всеки пост, с голи гърди срещу всички нормално пишещи. Щом и Славчо брани, всичко е ясно. Аргументите му са жалки клишета. Фанатизъм до безкрай!
07.01.2021 15:07
ГЕРБКП Това, че Трифонов е дъно е факт, но има още много да копае,докато стигне истинското дъно, където се намира другата мутра Борисов.
07.01.2021 15:43
. . . Айде, психо-дясното се изходи! Таракане,да не се подвизаващ и като ГЕРБКП ? Същата смрад се носи!
07.01.2021 16:14
Киро Бизона Ето едно стихотворение, посветено на Тараторчо от една негова обожателка и селска поетеса:

„У село мине са, не мине ногу време, току от рейса са изсипе тъп парцал, запрята крачолите върло до колене и плямпа – ни лук ял, ни мирисал... Да ти е драго - гаче от амвона, сред селската чаршия най-отпред, дорде не вдене даже Глуха Дона – ни му са свиди пустий интелект! Така и Тараторчо все си тъй приказва, но мяза вече на умрела крава. И всеки вече харно го отрязва, защото веч’ за нищо той не става!“
07.01.2021 19:10
Покажи всички
Ели Петър Велков е интелигентен, честен и последователен, макар и наивен идеалист. Казал е с точните думи това, което всеки с нормални въприятия и интелект би помислил след изказването на Трифонов. Според мен не е много навътре в политическите игри и мръсотии и продължава да си мисли, че Трифонов говори това, в което вярва, а не това, от което очаква финансова изгода, политически ползи и подкрепа от най-безпросветната част от населението. Не разбирам кога до такава степен се объркаха местата на добро и зло, на правилно и неправилно в съзнанието на българина. Сигурно е ставало с години, но сега изкристализира по непоносим за много от нас начин.
07.01.2021 15:09 / Отговор
Пацо Подозирам, че Слави говори цинични тъпизми за да бъде коментиран, той друга опция за коментирне няма...
Не му се връзвайте, оставете го да потъне в собствените си акета и му се радвайте безобидно...
07.01.2021 16:00 / Отговор
Всичколог в пенсия Същото е с мастурбиращия тракторист!Игнорирайте го,както направих аз!
07.01.2021 16:08
7/8 простак Простотията е ,като алкохола-не прощава на никого!
07.01.2021 16:09 / Отговор
г-з Алкохола до време простотията до гроб?
07.01.2021 16:52
Тартаковер говори простотии Гимназията била лицей на Софийски университет
08.01.2021 12:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още