Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След идеята да се разследват починалите: Грехота е, оставете семействата да скърбят

Мрежата

След идеята да се разследват починалите: Грехота е, оставете семействата да скърбят

Снимка:

Кирил Петков обяви проверки за фалшиви сертификати сред жертвите. Специалисти недоумяват как ще се докаже дали човек не е изградил имунитет или не е имунизиран

Все още няма насоки за това как ще се извършват проверките за фалшиви сертификати на всеки починал от COVID-19, информира БТВ.

Медицински специалисти казват, че е трудно да се докаже дали човек не е изградил имунитет или просто не е имунизиран. От МВР казали за медията, че „изпълняват законовите си задължения“, а от Министерството на здравеопазването отговорили, че ще „съдействат на полицията при проверките в рамките на своите компетентности“.

Цялата идея за разследване на мъртвите обаче среща вълна от критики и откровени подигравки във Фейсбук под публикацията на новината.

Ето част от тях:

Иван Николов

Всеки починал с фалшив зелен сертификат в ЗАТВОРА доживот!

Емил Василев

Кирчо вместо да търси Ковид измами, да вземе да провери откъде идва високата цена на тока и газта и да ги намали. Да вземе да направи ревизия на тиквата и да вкарат някой в затвора... Тръгнал сертификати да разследва това ли е най важното?

Венци Николаев

Хора вече пишат, че за 82 кв. имот е дошла сметка 550 лв. за ток. Пладнешки обир! Ето тази идиотия ме подразни много! Да притесняваш хората в този толкова тежък момент, но не само това, ами и да не дадеш мира на човека и на онзи свят. Това за мен е голям грях!

Диана Младенова

Точно. Грехота е, голяма! На фона на всичко случващо се в държавата е грозно, обидно и нагло спрямо обикновения българин! Хората ще живеят в студ, глад и без ток… Те за едни сертификати се хванали… Мен сметката от 690 лв. за газ, днес ме уби... Това е идиотия… А Киро Харварда със сертификати се занимава, при това на починали. Те като са починали, голямото чудо. Тези хора попаднат ли във властта нищо не ги интересува... Горко ни! Хубава вечер и дано оцелеем тази зима ...

Николай Христов

Чак е смешно. Ще проверяваме каквото проверяваме. А тока, газта, цените достигат цени, нечувани в човешката история. Вземете се в ръце

Лъчезара Правчева

Вместо да проверяват дали са били имунизирани или не, да проверяват дали хората са били лекувани правилно!

Дани Неврокопска

Интересно признание! Да не стане като контрабандата - има контрабанда, но няма осъдени контрабандисти. Виждам, че си търсят оправдания за починалите ваксинирани - ако не е фалшив сертификат, ще го обяснят с лошо съхранение!

Иво Станоев

Че той Харвард Петков не е имал и най-малко намерение да ги проверява. Всичко беше едно кухо популистко изявление, насочено към най-низшите инстинкти на електората. За съжаление, доста от говоренето на новото правителство попада в същата категория.

Станислав Митрев

Простотиите на Просто(то) Киро нямат край. Има ли поне един случай до момента, в който тоя да си отвори устата и да не изтресе някоя малоумщина? Сигурно е решил духове да призовава, знае ли се вече...

Инж. Филип Кръстев

Как ще разберат? Имам познати които се ваксинираха от страх и три месеца по-късно нямаха нито едно антитяло! И к’о правим в такъв случай ?

Емилия Костова

Нищо де. Нали ПР е пуснат по трасето

Добринка Ангелова

Стига глупости! Имунизиран човек след 3-4 месеца има нищожно количество антитела 50-70 BAU/ml. Преболедувал човек преди година може да има 2-3 хил. антитела... Значи е много лесно един преболедувал с фалшива ваксина да ви излъже. Но може и да има ваксина, но да няма антитела, защото ваксината дава резултат при 70-80% от хората, останалите 20-30% ще ги набедите ли, че лъжат?

Николай Колев

Кирчо сигурно ще ги вика на разпит.

Костадин Миладинов

Най-голямата простотия досега.

Димитър Колев

Вече човек и да умре не може без сертификат... Очаквам скоро да започнат да изравят трупове за проверка на сертификата!

Румен Божанов

По-добре би било тия новите управленци да идат под строй в психиатрията на 4 ти км. и да си изкарат по един сертификат за психично здраве, но като гледам, мисията невъзможна.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема