Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След напускането на коалицията от ИТН: Край на корумпираната клика, RIP 4K!

Мрежата

След напускането на коалицията от ИТН: Край на корумпираната клика, RIP 4K!

След напускането на коалицията от ИТН: Край на корумпираната клика, RIP 4K! - Tribune.bg
Снимка:

Слави Трифонов обяви с видеосъобщение в социалните мрежи, че изтегля министрите си от коалицията с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП. Основните причини, изтъкнати от него, са две: съобразяването на Кирил Петков с външен натиск по отношение на свалянето на ветото спрямо Северна Македония, както и актуализацията на бюджета в частта й, свързана с изтеглянето на нови заеми. Това от своя страна предизвика бум на коментари във Фейсбук.

Ето и някой от тях:

Димитър Стоянов:

Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите от "Има такъв народ" и слага край на тази коалиция. Което значи, че и мнозинството в Народното събрание вече не съществува, тъй като остава само със 109 народни представители. Най-добрият вариант оттук насетне са предсрочните парламентарни избори.

И, да, Слави се оказа по-принципен от "Демократична България", които заради половин година стоене на власт с БСП и временна трудова заетост, отказаха оръжие на Украйна и не прокараха нито една от обещаните от тях промени.

Кристиян Шкварек:

Не героят, който заслужаваме, а героят, от който имаме нужда

Виктор Димчев

ИТН напусна МС.

Министрите на Слави саботираха министрите на Херо.

Началото на края е близо, краят на началото е далеч.

Ще плащаме още много, в милиарди и с човешки животи.

Отвратителни хора ни управляват, каквито не са ни управлявали от времената на ДКМС, КПСС, РМС и останалите съкращения.

Борислав Цеков

Киро и корупционната му клика водят държавата към фалит и разруха. Да ви е много "щастлива" промяната. За нея носи отговорност цялата политическа конструкция, която дирижира и кадрува управлението вече повече от една година. Конструкцията "Радев-Янев-Петков". Господи, какво дъно и каква съсипия доживяме! Нужна е всестранна ревизия на целия тощи период - двете служебни правиелства на Янев и сегашното на Петков. Сделка по сделка, решкние по решение, назначение по назначение. И е необходимо не "чегъртане", а пълно изличаване на всички вреди, които тези хора нанесоха на България и на народа!

Калина Влайкова

Добре, сега, това Слави Трифонов ли беше, или Бойко Борисов? Толкова да си приличаха..

Драгомир Симеонов

Утрепете ме, ама тотално не знам кои бяха министрите на Слави и с какво се занимаваха..

Стойчо Стойчев

Евала, Слави! Така се прави. Не като Радан Кънев преди няколко години - управляващ в опозиция.

Ангел Джамбазки

Трифонов слагал край на агонията. Видимо плъховете напускат потъващия кораб на това провалено, нелепо и антибългарско управление. Оправданието е, че бягат заради националното предателство на министър-председателя по темата „#Македония“. Но за това предателство ние предупреждаваме отдавна. То е ясно и известно и не може да бъде оправдание. Вероятно истинската причина се крие в „разделянето“ на милиардите левове, които тези разбойници крадат от държавния бюджет?! Неслучайно скандалът се случва днес след отказа на #Кокорчо да даде нови милиони на министерство на #ИТН, за което под сурдинка се твърди, че е на #ДПС. Как беше: „Вие сте позор, #оставка и затвор.“

Асен Генов/фейсбукАсен Генов/фейсбук

 

Мая Манолова  

Корабът потъва и мишките се разбягаха. Безпринципната коалиция, разминаването с дневния ред на обикновените хора, влизането в спиралата на огромен дълг, двойният стандарт на премиера към Северна Македония и безразсъдно пилеене на парите на данъкоплатците от ПП, БСП, ИТН и ДБ, без да подпомогнат домакинствата и фирмите, са причина за разпада на обречената коалиция. Тя е изчерпана. Трябва да дойдат опитни и отговорни хора. Стига експерименти с народа и неадекватност!

И разследване за всичко, което надробиха само за 180 дни. С години ще оправяме негативните последици.

Борис Марков

Кирчо Петков е едно посредствено много просто момче, не знам дали съм го споменавал. Коментарът му на събитията само доказва това.

Ако сега не му се поти дупето и не го сърби, никаква интуиция няма.

П.С. Паника и страх, нищо друго не излъчиха на тази пресконференция.

“Тъпото и Пияното” старата плоча.

 

Веселин Желев

Какво ли е чувството да си министър на Слави Трифонов? Нещо  като да си негова балерина или Ванката?

Велизар Енчев

Влакът за Канада заминава на първи челен коловоз. Продават се само еднопосочни билети.

Фалиралата авиолиния "София-Скопие" е с нов еднопосочен маршрут - "София-Торонто".

Изпращането на пътниците ще е с духова музика и Ку Ку Бенд.

Борислав Цеков

Борат, пардон, Киро си отива. Когато миналата година казах, че след 6 месеца Киро и останалите случайници ще се провалят, а след още дванайсет вече никой няма да си спомня за тях, разни "разбирачи", пърхащи из протестите, ехидно се хилеха - демек, взимаме властта, ти какви ги говориш, а пък лелки, вдъхновени от налудничавото "харвардско" хилене на Киро, гневно ме попържаха. Е, минаха 6-те месеца, за които говорех - Киро и случайниците не само се провалиха, а изправиха България пред фалит и съсипия. Сега си спомнете какво казах, че ще се случи с тях след 12 месеца.

Леона Асланова

Големият въпрос за оцеляването на ИТН в политиката, беше, дали ще улучат точно правилния момент, за да се оттеглят и да не се занулят като ДБ. Улучиха. Естествено, че ПП ще “стискат” властта, кога САЩ ще имат втори път такава марионетка в България и неврастеници в правителството. Хайде, оставка! Стига сте вредили на България, училите тук до 7-ми клас вън!!! България е за българите.

Ивелин Николов

Дори Киро да е от малцинството , няма как да направи кабинет на малцинството без корупция сред депутатите. Да попита Христо Иванов, който беше категорично против такава формула на управление в предишния парламент, поради същите причини.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати