Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След отцепването на Радостин Василев: Рекетьорска група, която иска да вземе парите

Мрежата

След отцепването на Радостин Василев: Рекетьорска група, която иска да вземе парите

След отцепването на Радостин Василев: Рекетьорска група, която иска да вземе парите - Tribune.bg
Снимка:

Осем от ИТН напускат партията, официално стана ясно на брифинг тази вечер. Петима са депутати, един от тях – министър Радостин Василев, за когото се очаква да се върне в парламента и също да крепи властта. Това от своя страна предизвика истински взрив в мрежата.

Ето и част от коментарите:

Явор Дачков:

От акцията на Кирил Петков излиза следното - с огромен скандал купува осем депутати от ИТН, които в процеса на скандала остават пет, а утре ще е само Руди Гела. На Кирил му трябват 12 депутати, за да закърпи мнозинство, което въобще не е сигурно и може да му свърши работа един-два пъти. Като цяло безсмислено усилие, но сега няма дори и тези 12 гласа. За сметка на това предизвика безобразен скандал, който е щета най-вече за него и отцепниците от ИТН, а ПП, която можеше да изглежда като жертва сега стои като нелепа начинаеща рекетьорска група, извадена от филм на Уди Алън. Във "Вземи парите и бягай!" (истинския слогън на "Промяната") героят на Уди Алън извършва обир с пистолет, направен от сапун, който се разтапя в ръцете му, защото започва да вали.

Михаил Кръстев:

Сеирът е на ниво, но истината е, че по-простовати, глупави и инфантилни хора никога не са попадали в парламента и в Министерски съвет.

Сергей Петров:

Kiril Petkov, ходихте ли на уютно да се видите с Руди?

Поиска ли ви да е шеф там, където работи бившата?

Питам, щото така се чува Предния път останах без отговор, ама да опитам. Предния път се оказах и прав. А този?

 

Асен Генов:

Нека припомня малко факти. Кой е Радостин Василев, за когото се твърди, че е един от отцепниците от партията на Трифонов. Разбира се, да "управляваш" държавата от диванче, в тъмна, запердена стая е неприемлив похват. Напомня друго, но не и прозрачност и демократични механизми. Обаче предполагаемият нов съюзник на Петков и кабинета, г-н Василев, до преди по-малко от година беше заклет враг на премиера, обвиняващ го в действия, за които "подлежи на наказателна отговорност" (видимо от снимката). Пак Василев наричаше новите си съмишленици "кресльовци, за които Трифонов е прекалено голям" и дори обяви, че "никой, никога не може да бъде по-истински от него [Трифонов]". Днес министърът в оставка, твърди се, бил събрал нужните на Петков депутати, за да оцелее кабинетът. Това може би се харесва на мнозина, гласували за "сложната коалиция", но на други вероятно им напомня поведението именно на Сидеров и неговия "златен пръст" при Орешарски. И, разбира се, най-интересният въпрос: защо му трябваше на Радостин Василев изобщо да подава оставка? Не можеше ли, вместо това, още в петък да декларира, че ще подкрепи кабинета? Нямаше да се притесняваме цял уикенд за държавата и щяхме да си спестим поредното "излагане пред чужденците".


Топ новини

виж още
Актуална тема